Haberler

Sırbistan: Arnavutluk ve Kosova'nın Birleşmesi Harp Çıkarır

Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, Arnavutluk ve Kosova'nın birleşmesinin ancak Balkanlar'a yayılacak büyük bir savaşla mümkün olabileceğini söyledi.

Sırbistan Çalışma, İstihdam ve Sosyal İşler Bakanı Aleksandar Vulin, Arnavutluk ve Kosova'nın birleşmesinin ancak Balkanlar'a yayılacak büyük bir savaşla mümkün olabileceğini söyledi.

Tiran ve Priştine'nin "Büyük Arnavutluk" hedeflerini açık ifadelerle ortaya koyduklarını söyleyen Sırp Bakan, Avrupa Birliği'ni konuya ilişkin net bir tavır sergilemeye davet etti. Brüksel'in Arnavutluk'tan gelen böylesi bir açıklamayı kınamaması nedeniyle bundan sonra yaşanabileceklerden sorumlu olacağını vurgulayan Vulin, "Tiran ve Priştine uzun zamandır 'Büyük Arnavutluk' rüyaları görüyor ve bu yeni bir şey değil. Zamanında cezalandırılmamaları halinde bunu gerçekleştirmek için her şeyi deneyeceklerdir. Şimdi sorumluluk Avrupa Birliği'nde" diye konuştu.

VUÇİÇ: BEN BÖYLE BİR ŞEY SÖYLESEM BENİ ASARLAR

Arnavutluk ve Kosova'nın birleşmesine ilişkin açıklamalara tepki gösteren Sırbistan Başbakanı Aleksandar Vuçiç ise "Ben tüm Sırpların tek bir devlet çatısı altında yaşaması gerektiğine ilişkin bir açıklama yapsam muhtemelen beni Brüksel'de bir bayrak direğinde sallandırırlar" diye konuştu. Böylesi açıklamaların bölge ülkeleri arasındaki ilişkilere katkı sağlamadığını vurgulayan Vuçiç, Avrupa Birliği'ni Arnavutluk ve Kosova'ya tepki göstermeye davet etti.

(İbrahim Aydoğan/İHA)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Avrupa Birliği Arnavutluk Kosova Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title