Haberler

Sinop Add'den Ulusal Bağımsızlık Konferansı

Atatürkçü Düşünce Derneği (Add) Sinop Şubesi Tarafından "Ulus Devlet, Ulusal Bağımsızlık ve Laik Cumhuriyet" Konulu Bir Konferans Düzenlendi.

Atatürkçü Düşünce Derneği (ADD) Sinop Şubesi tarafından "Ulus Devlet, Ulusal Bağımsızlık ve Laik Cumhuriyet" konulu bir konferans düzenlendi.

Sinop Halk Eğitim Merkezi'nde gerçekleştirilen konferansa, konuşmacı olarak Başkent Üniversitesi Tarih Bölümü Başkanı Prof. Dr. Ünsal Yavuz katıldı. Saygı duruşu ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından ADD Sinop Şubesi Başkanı Yalçın Oğuz açılış konuşması yaptı. Daha sonra programa katılanlara hitap eden Prof. Dr. Ünsal Yavuz, "Büyük Önder, bağımsız bir ülke ve toplum haline getirmek için yaşamını buna vakfetmiştir. Önce ulusal boyutta savaş, ondan sonra da içe dönük kendi yağıyla kavrul politikalarıdır. İşte o dönemde dışarıya el avuç açıp para dilenmeden, Türklük şerefini dışarıda düşürmeden, kendi olanakları ile akılcı kalkınma politikalarıyla, para basmayı kaynak çözümü olarak görmeden, vatandaşına yurdun malını kullan, tüketici olma diyebilen bir politika izlenmiştir" diye konuştu.

(SÖ-SA-CC-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title