Haberler

Siirt'teki Terör Saldırısı - Şehit Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara'nın Cenazesi

Siirt'in Baykan ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara (27) için tören düzenlendi.

Siirt'in Baykan ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara (27) için tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığındaki tören alanına getirildi, saygı duruşunda bulunuldu, öz geçmişi okundu.

Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren yaptığı konuşmada, şehit Kara'nın bugün gittiği bir vazifeden dönerken dahil ve müdahil olamayacakları alnında ve kader defterinde yazılı şehitlik mertebesine ulaştığını belirterek, "Kardeşimizi ve silah arkadaşlarımızı kaybetmek mutlaka başta ailesi, yakınları ve bizler için kabul edilmesi zor ve üzücü bir durumdur. Biz bu acıyı her şehidimizle bir kere daha yaşıyoruz. Fakat onu sonsuzluğa uğurlamak ve cennetteki yüce makamına göndermek hem mücadele aşkımıza ve azmimize güç vermekte tüm Jandarma olarak kararlılığımızı artırmaktadır" dedi.

İl müftüsü Faruk Arvas'ın dua okumasının ardından şehidin naaşı memleketi Kilis'e uğurlandı.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile çok sayıda vatandaş katıldı.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Kara Baykan Politika Güncel Haberler

title