Haberler

Siirt'te Askeri Zırhlı Aracın Devrilmesi

Siirt'in Baykan ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara (27) için tören düzenlendi.

Siirt'in Baykan ilçesinde zırhlı aracın devrilmesi sonucu şehit olan Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara (27) için tören düzenlendi.

Şehidin Türk bayrağına sarılı naaşı Siirt 3. Komando Tugay Komutanlığındaki tören alanına getirildi. Saygı duruşunun ardından şehit Kara'nın özgeçmişi okundu.

Siirt İl Jandarma Komutanı Kurmay Albay Halidun Eren yaptığı konuşmada, şehit Kara'nın bugün gittiği bir vazifeden dönerken şehitlik mertebesine ulaştığını belirterek, "Kardeşimizi ve silah arkadaşlarımızı kaybetmek mutlaka başta ailesi, yakınları ve bizler için kabul edilmesi zor ve üzücü bir durumdur." dedi.

İl müftüsü Faruk Arvas'ın dua okumasının ardından şehidin naaşı, memleketi Kilis'e uğurlandı.

Törene Vali Mustafa Tutulmaz, Siirt 3. Komando Tugay Komutanı Piyade Kurmay Albay Selçuk Yavuz, Cumhuriyet Başsavcısı İbrahim Cansever, Siirt Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Murat Erman ile çok sayıda vatandaş da katıldı.

Baykan ilçesinde Dodan Jandarma Karakolundan dönen askeri zırhlı araç, Dilektepe köyü yakınlarında şarampole devrilmiş, 3 asker yaralanmıştı. Yaralılardan Uzman Çavuş Halil İbrahim Kara, kaldırıldığı Siirt Devlet Hastanesinde müdahaleye rağmen şehit olmuştu.

Kaynak: AA / Güncel

İbrahim Kara Baykan Politika Güncel Haberler

title