Haberler

Ses Kayıtlarının Yankıları Alman Basınında

Güncelleme:

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin haberler Alman medyasında da yer aldı.

Hakan AYTAŞ / KÖLN- DHA

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan ile oğlu Bilal Erdoğan arasında geçtiği iddia edilen telefon görüşmesine ilişkin haberler Alman medyasında da yer aldı. Die Zeit haberinde, "Erdoğan, iddia edilen ses kayıtları yüzünden baskı altında" başlığını kullandı. Haberde ise, ses kayıtlarında Erdoğan'ın, oğlundan kara paraları yok etmesini istediği yazıldı. Başbakan Erdoğan'ın bu ses kayıtlarını yalanladığı ve Başbakanlığın olayı "kirli bir komplo" olarak nitelendirdiği bildirildi. Süddeutsche Zeitung haberi, "Ses kayıtları Erdoğan'ı sıkıntıya soktu" başlığıyla verdi. Gazete ses kayıtlarının Youtube'de "hit" olduğunu ve Erdoğan'ın kirli komplodan bahsettiğini duyurdu. Haberde, "İddia edilen ses kayıtlarında Erdoğan, oğlundan evdeki paraları yok etmesini istiyor. Muhalefet Ankara'da Başbakan'ın istifasını istedi" ifadeleri yer aldı. Der Spiegel ise, "Oğlum evdeki parayı yok et!" sözünü başlığa çıkardı. Spiegel'in haberinde, ses kayıtlarında Başbakan'ın, oğlundan milyon dolarları güvenli bir yere götürmesini istediği belirtiliyor. Ayrıca ses kayıtlarının Youtube'da 1,2 milyon kez tıklandığı ifade ediliyor. Spiegel, ses kayıtlarının bir bölümünü de Almanca'ya çevirerek okuyucularıyla paylaştı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Recep Tayyip Erdoğan Bilal Erdoğan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title