Haberler

Semt Sahası Anlaşmazlığı Halk Oylaması ile Çözüldü

Mahalle sakinleri arasında anlaşmazlığa neden olan spor alanıyla ilgili gerçekleştirilen halk oylaması sonucunda, sandıktan sahanın yerinde kalması yönünde daha fazla oy çıktı Beldibi Belediye Başkanı İspirli."Tam manasıyla sakalla bıyık arasında"...

- Mahalle sakinleri arasında anlaşmazlığa neden olan spor alanıyla ilgili gerçekleştirilen halk oylaması sonucunda, sandıktan sahanın yerinde kalması yönünde daha fazla oy çıktı

Beldibi Belediye Başkanı İspirli: "Tam manasıyla sakalla bıyık arasında kaldık. Bu nedenle de çözüm yolunu vatandaşta bulduk"

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Karşıkaya Mahallesi'ndeki  Zübeyde Hanım Parkı'nın yanındaki alana yapılan semt sahasını kullananların sesinden rahatsız olan bazı mahalle sakinleri Beldibi Belediyesi'ne durumu şikayet etti. Rahatsızlıkların tartışma ve kavga boyutuna ulaşması üzerine belediye sahayı geçici olarak kapatma kararı aldı. Bunun üzerine sahayı kullanmak isteyenlerin de çok sayıda başvuru yapması üzerine, belediye yetkilileri konuyu halka sorma kararı aldı.

Belediyede konulan sandıkla gerçekleştirilen halk oylamasına oy pusuları dağıtılan 166 mahalle sakininden 54'ü katıldı. 10 günlük oy verme süresinin dolmasının ardından mühürlü sandık, Karşıyaka Mahallesi Muhtarı Hasan Peker'in gözlemci olarak bulunduğu heyetin huzurunda açıldı. Sayımda 40 kişinin sahanın yerinde kalması, 14 kişinin ise kapatılması yönünde oy kullandığı belirlendi.

Beldibi Belediye Başkanı İdris İspirli, gazetecilere yaptığı açıklamada, gelen talep üzerine yaptıkları semt sahasının vatandaşlar arasında sorun olmasının kendilerini üzdüğünü söyledi. Başvurulan üzerine parkın geleceği konusunda kararsızlık yaşadıklarını belirten İspirli, "Tam manasıyla sakalla bıyık arasında kaldık. Bu nedenle de çözüm yolunu vatandaşta bulduk. 54 kişinin belediyeye gelerek oy kullanmaları, bunun için zaman ayırmaları bizce çok önemli. Çoğunluk semt sahasına 'Evet' demiş olsa da 'Hayır' oyu kullanan 14 vatandaşımızı da yok saymayacağız" dedi.

İspirli, sahadan rahatsızlık duyanların rahatsızlıklarını minimize etmek için çareler arayacaklarını ve bu konuda çözüm üreteceklerini ifade etti. - Muğla

Kaynak: AA / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title