Haberler

'Şehzadeler'i 'Şeyhzadeler' Yaptılar

Manisa'da AKP'li Belediyenin Doğalgaz Dağıtımı ve Altyapısı İçin Anlaştığı Manisagaz Firması, Kazı Çalışmaları Süren Sokaklarda Açılan Çukurların Önüne Özür Tabelası Yerleştirdi.

Manisa’da AKP’li belediyenin doğalgaz dağıtımı ve altyapısı için anlaştığı Manisagaz firması, kazı çalışmaları süren sokaklarda açılan çukurların önüne özür tabelası yerleştirdi.

Ancak tabelalara "Şeyhzadeler kenti Manisa doğalgaz ile buluşuyor. Verdiğimiz geçici rahatsızlıktan dolayı özür dileriz. Manisa Doğalgaz Dağıtım A.Ş" yazıldı. Tabelada Osmanlı padişahlarının çocuklarının yetişmesi nedeniyle ’Şehzadeler Kenti’ olarak bilinen Manisa’nın, ’tarikat kurucusu ve büyüğü’ anlamındaki ’şeyh’ kelimesinden türeme ’Şeyhzadeler kenti’ diye nitelendirilmesi tepkisi çekti. Belediyeye şikayet yağdı. CHP İl Başkanı Vehbi Köse de, tabelaların denetiminin belediyelere ait olduğunu belirterek, "Bunlar şeyh meraklısı" dedi. Manisa Belediye Başkan Yardımcısı Recep Kafes ise sadece bir harf hatası olduğunu savunarak "Hatanın kime ait olduğunu bilmiyoruz. Ancak, bu sorunun belediyemize mal edilmesini istemiyoruz. Çalışmaları yürüten Manisagaz. Tabelalar hemen toplatıldı" dedi. Manisagaz Genel Müdürü Mehmet Uğur Dilipak da, hatanın tabelaları yapan müteahhit firmadan kaynaklandığını, reklam ajansının baskı hatası olduğunu savundu.

Manisa, Saruhan Sancağı adı altında Osmanlı Devletine padişah yetiştiren bir şehzadeler şehridir. II. Murad, Fatih Sultan Mehmed, Kanuni Sultan Süleyman, II. Selim, III. Murad, III. Mehmed ve I. Mustafa gibi daha sonra Osmanlı tahtına oturmuş padişahların da içinde olduğu 16 şehzade Manisa’da sancakbeyliği yapmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title