Haberler

Şehzade Mustafa'nın Türbesine Ziyaretçi Akını

Güncelleme:

Bursa'da Şehzade Mustafa'nın türbesi, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın boğdurulmasının ardından bugün ziyaretçi akınına uğradı.

Bursa'nın merkez Osmangazi İlçesi'nde bulunan 500 yıllık Muradiye Külliyesi'nin içerisinde yer alan Şehzade Mustafa'nın türbesi, Muhteşem Yüzyıl dizisinde Şehzade Mustafa'nın boğdurulmasının ardından bugün ziyaretçi akınına uğradı. Restorasyon çalışmaları yapılan ve bu nedenle kapalı olan türbeyi, öğle saatine kadar 400 kişinin ziyaret ettiği bildirildi. Türbede incelemelerde bulunan Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, Şehzade Mustafa'nın türbesinin restorasyon çalışmalarının 3 ay içinde bitirileceğini ve ziyarete açılacağını söyledi.

Muhteşem Yüzyıl dizisinin dün akşam yayınlanan bölümünde Şehzade Mustafa'nın cellatlar tarafından boğularak öldürülmesinin ardınan, bugün Muradiye Külliyesi içerisinde yer alan türbesi, resterasyon çalışması devam ettiği için kapalı olmasına rağmen ziyaretçi akınına uğradı.

BAŞKAN ALTEPE: İLGİDEN MEMNUNUZ

Türbedeki restorasyon çalışmalarını yerinde inceleyen Bursa Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe şunları söyledi:

"Şehzade Mustafa'nın Bursa'da yattığını insanlar bilmiyordu. Ancak dizi ile birlikte insanlar Muradiye Külliyesi'ni öğrendi. Öğle saatine kadar 400 kişinin ziyaret ettiği bana söylendi. Biz de ilgiden memnunuz. Şehzade Mustafa'yı sevenleri, dua etmeleri için Bursa'ya bekliyoruz."

ANNESİNİN SANDUKASI DA BULUNUYOR

Sultan İkinci Murat tarafından kurulan ve içinde camisi, medresesi, şifahanesi, imarethanesi ve 12 türbesi bulunan külliyede, 1553 yılında ölen Şehzade Mustafa'nın türbesinin yanı sıra İkinci Murat'ın, Cem Sultan'ın türbeleri de yer alıyor. Şehzade Mustafa'nın türbesinde ayrıca annesi Mahidevran Sultan ile Kanuni Sultan Süleyman'ın oğullarından Şehzade Orhan'ın da sandukaları bulunuyor.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Muhteşem Yüzyıl Cem Sultan Muradiye Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (8)

HBhasanb_1983@msn.com:

nasil bir millet bu anlamadim çakir içinde cenaze namazi kilmislardi ugrastiklari seylere bak

5
6
yanıtYanıtla
ndr_hh@live.de:

Gecmisini, tarihini dizilerden ögrenen Türk Milleti... :) Sizinle grur duyuyorum... :)))

9
2
yanıtYanıtla
bedircancanbedir@hotmail.com:

Aferim ,kurtlar vadisiyle icine ettiler ülkenin herhalde bu diziylede yagmalarlar...

5
2
yanıtYanıtla
AS.01.ADANALIcemal.karaciger@ipa.com.tr:

BİZLER HER ZAMAN GEÇMİŞİNE BAĞLI BİR MİLLETİZ .BİZİM ATALARIMIZ DEĞİL MİDİR BİR FİNCAN KAHVENİN KIRK YIL HATIRINI SAYANALAR

6
0
yanıtYanıtla
Ahmet Tekerleylaniyeti@gmail.com:

Neden Öldürüldü.....?1552 Yılında Kanuni Sultan Süleyman Rahatsızlığı dolayısıyla Seferlere katılamaz durumdadır.Bundan dolayı İran Seferine Ordunun Başında Rüstem Paşayı görevlendirmiştir.Fakat Rüstem Paşa seferi icra edemez.Çünkü Asker arasında Sultanın artık yaşlandığı tahtı bırakmasının zamanı geldiği gibi dedikodular yayılır.Ayrıca Askerler Sultanın Mustafa gibi oğlu varken niçin Rüstem Paşa Orduya Komutanlık ediyor tepkilerde bulunmuştur.Bunun üzerine Rüstem Paşa Kanuniye elçi göndererek durumun vaziyeti hakkında bilgi vermiştir.Kanuni Rüstem Paşaya seferden geri dönülmesi emri vermiştir.Netice olarak bu sefer başarısızlıkla sonuçlanmış.Sefer sonrası gelişen olaylar Şehzade Mustafa'nın ölmesine yol açmıştır.(Mert Şahin)

0
4
yanıtYanıtla
YASİN BÜLENTyasinnadir_27@hotmail.com:

Akın akın gelmişler adım atacak yer kalmamaış her yer dolu : )

2
1
yanıtYanıtla
Batır Şenmuhammet_575_@hotmail.com:

Osmanlıdan kalan eserlerin ihya edilmes,i hakikaten sevindirici bir hadise. Tarihimize milli kimliğimize wecdadımıza sahip çıkmalı ve onun mimari eserlerini korumalıyız.

3
0
yanıtYanıtla
AS.01.ADANALIcemal.karaciger@ipa.com.tr:

O DA BİR ŞEY Mİ BU MİLLET YEDİ KERE GÖNDERİR SEKİZİNCİDE CUMHURBAŞKANI BİLE YAPAR

2
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title