Haberler

Şehit Askerden Düğün Gecesi Vedası

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Köyü Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerden er Önder Turgay, İzmir'de toprağa verildi.

Siirt'in Pervari İlçesi Belenoluk Köyü Jandarma Karakolu'na düzenlenen saldırıda şehit olan 6 askerden er Önder Turgay, İzmir'de toprağa verildi. Teröristlerin saldırısı sırasında uzun namlulu silahla nöbetçi kulübesinde ilk şehit ettikleri asker olan Turgay'ın, saldırıdan kısa süre önce o gece düğünü olan yakınlarını aradığı, nöbete gideceğini belirterek onlara mutluluk dilediği, saldırı haberinin gelmesiyle düğünün yarıda kaldığı ortaya çıktı.

Siirt'in Pervari İlçesi'ne bağlı Belenoluk Köyü girişindeki jandarma karakoluna, geçen Cumartesi akşam saatlerinde PKK'lı teröristlerin saldırısında, şehit olan askerlerden Jandarma Er Önder Turgay'ın cenazesi, Askeri Hastane'den alındıktan sonra ilk olarak Buca İlçesi'ndeki babasının evine götürüldü. Bu sırada şehit Turgay'ın aslen Mardinli olan ailesi, acılarını yakınlarıyla yaşamak istediklerini söyleyerek görüntü alınmasını istemedi. Şehir eskerin cenazesi, sokağa girdiği anda ağıtlar yakıldı. Bu sırada bazı aile bireylerinin slogan atılmaması yönünde yakınlarını uyardı.

TÖRENDE SLOGANLARA TEPKİ GÖSTERİLDİ

Şehit asker Önder Turgay'ın, cenazesi daha sonra tören için Bostanlı Beşikçioğlu Camii'ne götürüldü. Sadece baba Abdülkadir Turgay, kardeşi Ercan Turgay ve bazı yakınlarının katıldığı törende aileyi, Ege Ordusu Komutanı Orgeneral Abdullah Atay, Büyükşehir Belediye Başkanı Aziz Kocaoğlu, Ege Ordusu Kurmay Başkanı Tümgeneral Musa Avsever, Güney Deniz Saha Komutan Vekili Tümamiral Hasan Şükrü Korlu, İstihkam ve Eğitim Merkez Komutanı Tuğgeneral Celalettin Bacanlı, Hava Eğitim Komutanlığı Kurmay Başkanı Tuğgeneral Recep Yüksel ile AK Parti milletvekilleri Genel Başkan Yardımcısı Ekrem Erdem, İlknur Denizli, Ali Aşlık, CHP Milletvekilleri Musa Çam ve Erdal Aksürger yalnız bırakmadı. Yaklaşık 1000 kişinin katıldığı törende öğleleyin kılınan namaz ardından şehit askerin cenazesi, bir süre top arabasında taşındıktan sonra, cenaze aracında konularak Kadifekale Şehitliği'ne götürüldü. Tören boyunca gözyaşı döken ve ayakta durmakta güçlük çeken şehit er Turgay'ın babası ve yakınları, kendilerini hazırlanan araçlara doğru yöneldi. Bu sırada ellerindeki Türk bayraklarıyla terörist saldırısını protesto eden gruba, şehit askerin bazı yakınları tepki göstererek, "Siz böyle yaptığınız sürece bu kan devam edecek. Esas vatan haini sizin gibiler. Gerginlik yaratmayın, erkekseniz dağa gidin. Taşkınlık yaratmayın, bunu parti meselesi haline getirmeyin. Başbakan'a da, Demirtaş'a da sesleniyoruz, gelsin gencimi geri versin" dedi.

ŞEHİT ASKER DÜĞÜN GECESİ VEDALAŞMIŞ

Saldırı ardından şehit Önder Turgay'ın yakınlarının ve Siirt'ten gelen askeri yetkililerin anlattıkları, acı ayrıntıları ortaya çıkardı. Önder Turgay'ın, çok sevdiği kuzeni Gökhan Turgay ile aynı zamanda askere gittikleri, Kırkağaç ve Isparta'daki acemi birliklerinde komando eğitimlerini tamamladıktan sonra Mardin'de buluşarak gezip eğlendikleri, sonrasında birlikte Siirt'e gidip birbirine çok yakın olan iki ayrı karakola teslim oldukları ifade edildi. Gökhan Turgay'ın da, acı olayın ardından alınan özel izinde İzmir'e geleceği kaydedildi.

Bu arada teröristlerin saldırısı sırasında uzun namlulu silahla açılan ateşte, nöbetçi kulübesinde bulunan Önder Turgay'ın, hain saldırıda ilk şehit edilen asker olduğu ortaya çıktı. Turgay'ın, şehit olmadan kısa süre önce de, o gece Yeşilyurt semtinde düğünü olan yakınlarını aradığı, nöbete gideceğini söyleyip mutluluklar dilediği belirtildi. Şehit askerin ailesinin de katıldığı düğünün ilerleyen saatlerinde, Önder Turgay'ın görev yaptığı karakola saldırı düzenlendiği haberlerinin televizyonlarda yer almasıyla da, eğlence ve sevinç, gözyaşına acıya döndü. Cep telefonundan ve karakolun sabit hattından aramalara rağmen çatışmanın sürmesi nedeniyle haber alamayan Baba Abdülkadir Turgay'a acı haber, gece yarısı askeri yetkililerce verildi. - İzmir

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

title