Haberler

Sarıyer'de Yıkım Protestosu... - Gecekondularının Yıkılacağını Öne Süren Bir Grup, Yürüyüş Yaptı

Sarıyer'de yol yapılacağı gerekçesiyle gecekondularının yıkılacağını öne süren bir grup, yaptıkları yürüyüşle bu durumu protesto etti.

Sarıyer'de yol yapılacağı gerekçesiyle gecekondularının yıkılacağını öne süren bir grup, yaptıkları yürüyüşle bu durumu protesto etti.

Kentsel dönüşüm, Teknokent ve yol yapımı gibi projeler gerekçe gösterilerek gecekondularının yıkılmak istendiğini öne süren Reşitpaşa, Baltalimanı ve Fatih Sultan Mehmet mahallelerinden bir grup, Küçükarmutlu Kenan Evren Caddesi'nde toplandı.

Ellerinde ''Halkız haklıyız kazanacağız'', ''Armutlu bizimdir bizim kalacak'' ve ''Barınma hakkımız engellenemez'' gibi dövizler ve Türk bayrakları bulunan grup, sloganlar eşliğinde yürüyüşe geçti.

Büyükarmutlu girişine kadar yürüdükten sonra geri dönerek Fatih Sultan Mehmet Mahallesi Muhtarlığı önüne ulaşan grup adına yapılan basın açıklamasında, mahallede yeni bir yol projesi geliştirildiği öne sürülerek, ''Bizler yola değil, maksatlı yollara ve projelere karşıyız'' denildi.

Açıklamada, hiçbir maksatla tek bir evin bile yıktırılmayacağı öne sürüldü.

Polisin yoğun güvenlik önlemi aldığı yürüyüşe katılanlar, basın açıklamasının ardından dağıldılar.

Kaynak: AA / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title