Haberler

Saküt'ten Yeni Oyunlar, Yepyeni Heyecanlar

Sapanca Turizm, Kültür ve Tiyatro Topluluğu, Sapanca Belediye Başkanlığı ve Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü'nün katkılarıyla 2017 yılında sergileyeceği oyunlara hazırlanıyor.

Halk Eğitim Merkezi Müdürlüğü Salonu'nda haftada iki gün olarak iki aydan bu yana devam eden tiyatro kursuyla oyuncu adaylarına altyapı eğitimi verilmesi yanında Saküt Tiyatro Topluluğu, zaman zaman oyuncuların katılımıyla Kocaeli Büyükşehir Belediyesi Şehir Tiyatroları Süleyman Demirel Kültür Merkezi'ne kaliteli oyunları da izlemeye gidiyor. Tiyatro grubu son olarak Nobel ödüllü Amerikalı Yazar John Steinbeck'in romanından uyarlanan 'Fareler ve İnsanlar' adlı oyunu, Sdkm Sahnesi'nde izledi. Önümüzdeki günlerde ise yine Saküt Tiyatro Grubu, ünlü şair Nazım Hikmet'in yazdığı Ferhad ile Şirin' adlı oyunu kalabalık bir grup olarak izleyecek.

Tiyatro sanatı adına oyuncu adaylarına diksiyon, sahne uygulamaları ve genel sahne bilgilerinin verildiğini belirten Saküt Yönetmeni Cemal Karaağaç, oyuncu adaylarının kurs saatlerinde benimsedikleri tiyatro duygusu ve yaptıkları uygulama derslerinin iyi oyunlar izlenerek desteklendiğini ifade ederek, en iyi provanın iyi bir oyun izlemekten geçtiğine inandığı için, oyuncu adaylarıyla sık sık kaliteli oyunlar izlemenin gerekliliğini vurguladı.

2017 yılında birden fazla oyunu sergilemek için kurs ve hazırlıkların devam ettiğini de açıklayan Yönetmen Karaağaç, yeni oyunlarını Sapanca'da yıllar önce tiyatro çalışmalarını başlatan, Türk Sineması'nın duayen sanatçılarından Sapancalı Mustafa Suphi anısına oynayacaklarını ve oyunlardan elde edilen gelirle, Sapanca Sokak Hayvanları Derneği aracılığıyla sokak hayvanlarına katkı amaçlı olarak sergileyeceklerini ifade etti.


Kaynak: Bültenler / Güncel

Süleyman Demirel Sapanca Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title