Haberler

Şahin: Yaşlılık Ölümü Beklemek Değildir

Güncelleme:

Fatma Şahin, "yaşlılığı bir ölümü beklemek değil, onu nasıl bir zenginliğe, değere dönüştürebiliriz bu çalışmaların içerisindeyiz." dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, "yaşlılığı bir ölümü beklemek değil, onu nasıl bir zenginliğe, değere dönüştürebiliriz bu çalışmaların içerisindeyiz."dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin, Darülaceze Müessese Müdürlüğü'nde toplumdaki yetersiz beslenmeye dikkat çekmek için hazırlanan fotoğraf sergisini açtı.

Tiyatro ve dizi oyuncusu Volkan Severcan, toplumda yetersiz beslenmeye dikkat çekmek Darülaceze Müessesesi'nde kalan yaşlıların fotoğraflarını çekerek sergiledi. 'Yaşlılara Saygı Haftası' sebebiyle Darülaceze'de 'Nasıl Geçti Habersiz' adıyla halka açılan fotoğraf sergisinin açılışına; Bakan Fatma Şahin, Yeşilçam oyuncularından Hülya Koçyiğit ve Ayşen Gruda da katıldı. Şahin, sergiyi gezdikten sonra fotoğrafların bulunduğu videoyu izlerken 'nasıl geçti habersiz' şarkısına eşlik etti. Darülaceze sakinlerini de ziyaret eden Şahin, yaşlılarla tek tek ilgilenip hediye verdi.

Bakan Fatma Şahin, "Yaşlılarımız ailelerinin yanında daha mutlu olduğunu söylüyor. Fıtrat böyle. Ailesiyle, komşularıyla mutlu oluyor. Onları yaşamın dışına alıp soyutlaştırdığınız zaman orayı altınla da kaplasanız, mutlu olmuyor. İşte o yüzden ailelere dönüşleri güçlendiriyoruz. Bir taraftan yaşlı evleri, umut evleri gibi evleri çoğaltıyoruz. Her şey doğup, büyüyüp ölecek. Mesele son anına kadar nasıl mutlu olabileceğindir. Yaşlılığı bir ölümü beklemek değil de onu nasıl bir zenginliğe, değere dönüştürebiliriz bu çalışmaların içerisindeyiz. Yani uzun ince bir yoldayız." şeklinde konuştu.

Daha sonra Darülaceze sakinlerinin el emeği göz nuru ürünlerinin satışının yapılacağı hediyelik eşya biriminin açılışını yaptıktan sonra kurumdan ayrılan Bakan Şahin, Darülaceze sakinlerinin Tiyatro oyununu, Müzik performansını ve Şiir okumalarından oluşan Fetih Koleji'ndeki programı izledi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin'e; Müsteşar Ahmet Zahteroğulları, Darülaceze Müessese Müdürü Nevzat Bayhan'da iştirak ettiler.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Volkan Severcan Fatma Şahin Darülaceze Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title