Haberler

Saf Bal Bin Bir Derde Deva

Samsunlu Bal Üreticisi Kemal Yıldırım, Saf Balın Bin Bir Derde Deva İlaç Olduğunu, Ancak Sektöre Sahte Balcıların Darbe Vurduğunu Söyledi.

Samsunlu bal üreticisi Kemal Yıldırım, saf balın bin bir derde deva ilaç olduğunu, ancak sektöre sahte balcıların darbe vurduğunu söyledi.

Her balın bal olmadığını ifade ederken, "Mineral ve vitamin deposu bal saf bir ilaçtır" diyen Kemal Yıldırım, halkı ancak laboratuar tahlilleriyle anlaşılabilen suni ballara karşı uyardı.

Çay şekeri, nişasta veya şurup ilave edilerek, lezzet, koku, renk maddeleri karıştırılarak tabii bala benzetilen sahte balların piyasada doğal bal diye satıldığına dikkat çeken Yıldırım, "Bal üreticileri, pazarda haksız rekabetten çok halkın sağlığıyla oynanmasına karşı tepkili. Bizim elimizde zaten ürettiğimiz bal kalmıyor. Ancak, bin bir derde deva olan balın sahtesini alıp da şifa bulamayanların umutlarıyla oynanıyor" dedi.

Özellikle Ağustos ayı ortalarından başlanarak sahte balcıların ortaya çıktığına değinen Yıldırım, "Bu sahte balcılar kış öncesi mantar gibi bitiyor. Kendi mesleklerinin dışında balcı ve arıcı uzmanı oluveriyorlar. Sağlığa zararlı boyalı sahte balları çarşıda, pazarda satıyorlar. İnsan sağlığına iyi gelen balın adını, sahte ballarda kötüye çıkarıyorlar. Bu acı bir tablodur" diye konuştu.

35 yıldır balcılık yapan Kemal Yıldırım, saf (gerçek) balın insan bünyesi için en mükemmel kuvvet ve kudret kaynağı olduğunu vurguladı. Her balın vitamin ve mineral değerinin kovanların bulunduğu yöreye, bitki örtüsü ve rakıma göre değiştiğini, Türkiye'de kaliteye hiç önem verilmediğini dile getiren Yıldırım, "Yurt dışına ihraç edilen Türk ballarının ölçümünü yapıp iade ediyorlar. Sahte balcılara karşı sert önlemler alınmalı. İl Tarım Müdürlükleri harekete geçmeli" şeklinde konuştu.

Yüzyıllardır tedavi amaçlı olarak tüketilen balın içinde mikrop barındırmayan ve bozulmayan tek gıda maddesi olduğuna değinirken, "Bal, yıllarca değil, yüzyıllarca bozulmuyor" açıklamasını yapan Yıldırım, şöyle konuştu:

"Almanlar balı 'Harika ilaç' olarak ilan etmiştir. Tüm organların tedavisinde kimyasal ilaçlardan daha etkilidir. Tabii ilaç balın az bir miktarı bile bir insanın günlük beslenmesindeki bütün eksikleri giderecek kadar kuvvetlidir. İncelenen 100'den fazla yiyecek maddeleri içinde magnezyum ihtiva eden tek çeşidin bal olduğunu görürüz. C vitamini bulunan sebzeler topraktan koparıldıktan 24 saat sonra vitamin değerini yüzde 50 oranında kaybetmektedir. Oysa bal asırlar geçse dahi vitamin ve mineral

değerlerini kaybetmez. Hiçbir değişikliğe uğramaz. Tarihi mısır piramitlerinde 7 bin yıl evveline ait vazolar içindeki balların biraz katılaşmakla beraber tat ve lezzetinden bir şey kaybetmediğini, içerisinde, kendisini bozacak mikrop ve bakterileri hiç yaşatmadığını tarihi bir hakikat olarak görmekteyiz."

SAF BALIN ÖZELLİKLERİ

Dünyanın en kıymetli besini balın özellikleri ise şöyle sıralandı:

"Kuvvetli bir antibiyotiktir, antiseptiktir, temas ettiği mikropları öldürür, kanı temizler, yeniler ve deveranı kolaylaştırır. Kan hücrelerini yeniler, vücut hücrelerini onarır. Hücre gelişimine katkı sağlar. Damar sertliğini def eder ve koruyucudur. Damarları açar. Sarılık hastalığını iyi eder. Tansiyonu düşürür. İdrar söktürücüdür. Erkek ve kadın sperm üretimini çoğaltır. Sedef hastalığını tedavi eder. Cima (seks) isteğini arttırır. Nekahat dönemindeki hastalar için olağanüstü yararlıdır. Bütün

parazitleri döker. Basur için ilaç ve yakalanmayı engeller. Musul görevi yapar, ishali durdurur. Karın ağrılarını keser. Ağız kokusunu yok eder. Hazmı kolaylaştırır. Kalp çarpıntılarına şifa kaynağıdır. Kalp adalesinin daha iyi beslenmesine katkı sağlar. Göze kuvvet ve keskin görüş sağlar. Adalelere çabuk ve kolay güç kaynağıdır. Öksürüğü keser. Zihni açar, kudreti artırır. Karaciğerlerin çalışmalarını güçlendirir ve besler. Zatürree ve tifo gibi hastalıkların mikroplarını diğer antibiyotiklerden daha çabuk

yok eder. Difteri boğmaca kızıl ve kızamık hastalığını süratle önler. Bağırsaktaki lekeleri izale eder. Kansızlığı önler. Bağırsaklardaki mantarları ve zararlı bakterileri yok eder. Bağırsak iltihabına şifadır. Bağırsakları yumuşatır. Kirli hava alkol çeşitli ilaçlar, özellikle antibiyotikler nedeniyle kanda birikmiş olan zehirlerin ağrı ve sızılarına iyi gelir. Romatizmaya karşı koruyucu ve iyi edicidir. Nezle ve grup için koruyucu ve iyi edicidir. Kan ve sinir sistemine uyarıcı etki yapar. Uykusuzluğu

düzeltir. Yaraları iyi eder. En ağır yanıklarda bile yaranın iz bırakmadan çabuk iyileşmesini sağlar. Bütün kemik hastalıkları için devadır. Çocuk organizmasının çabuk ve sağlıklı gelişmesine yardım eder. İskorpit hastalığını iyi eder. Boğazı iyi eder. Astım hastalığı için birabir etkilidir. Cildin beslenmesini ve gerilmesini sağlar. Göz altı çizgi ve kırışıklarına engel olur. Yorgunluğu giderir. Vücudun yapıtaşları olan maddelerce çok zengindir. Her türlü hastalığa karşı direnç gösterir. Mide için

şifadır."

(AG-SA-SN-SN-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title