Haberler

Roman Müzisyenler "Sanatçı Kartı" Almak İçin Ter Döktü

"Mahalli sanatçı kartı"nı almak için açılan sınava giren Tekirdağ'daki Roman müzisyenler, renkli görüntüler oluşturdu.

Kültür ve Turizm Bakanlığı'nca verilen

"Mahalli sanatçı kartı"nı almak için açılan sınava giren Tekirdağ'daki Roman müzisyenler, renkli görüntüler oluşturdu.

Tekirdağlı Roman müzisyenler, Kültür ve Turizm Bakanlığı'nın Somut Olmayan Kültürel Miras Taşıyıcılarının Tespit ve Kayıt İşlemleri Hakkındaki yönergesi doğrultusunda verilen "Mahalli sanatçı kartı" alabilmek için değerlendirme komisyonu karşısında ter döktü.

Tekirdağ Vali Yardımcısı Mustafa Masatlı'nın geliştirdiği "Roman vatandaşlara müzik enstrümanları eğitim projesi" kapsamında, "mahalli sanatçı kartı" alabilmek için Kültür ve Turizm Bakanlığı Araştırma ve Eğitim Genel Müdürlüğü'ne başvuran 128 Roman müzisyen için Tekirdağ Valiliği Kültür Merkezi'nde sınav düzenlendi.

Keman, klarnet, davul, def, kanun, ud ve darbuka gibi müzik aletleriyle hünerlerini sergileyen Roman müzisyenler, sınava girecekleri sırayı beklerken, salon dışında da müzik yaparak heyecanlarını yenmeye çalıştı.

Roman müziği ezgileriyle sınav öncesi hazırlık yapan müzisyenler zaman zaman renkli görüntülere sahne oldu.

-"Roman müzisyenler, ilk kez sigortalı olacak"

Tekirdağ Roman Kültürü Yaşatma ve Müzisyenler Derneği Başkanı Ümit Satılmış, gazetecilere yaptığı açıklamada, Vali Yardımcısı Masatlı aracılığıyla son yıllarda Roman müzisyenlerin bir araya gelerek kültürlerini tanıtmaya çalıştığını belirterek, pek çok kurumun desteklerinin kendilerine güç kattığını söyledi.

Proje kapsamında, "Müzisyenler odası" kurulacağını anlatan Satılmış, bu sayede, Roman müzisyenlerin kurumsallaşacağını kaydetti.

Satılmış, bu projeyle Tekirdağ'da, 600 kişinin hayatının kurtulacağını dile getirerek, "Roman vatandaşlara yönelik, Türkiye'de ilk defa bu kadar geniş kapsamlı bir proje gördük. Müzisyenler Odası için çalışmalarımız başladı. Belgelerini alan Roman müzisyenler, Müzisyenler Odası'nda esnaf statüsü kazanarak ilk kez sigortalı olacak. Bu işi kaliteli bir şekilde yapacağız. Belgesiz ve odaya kaydı yapılmamış müzisyenler ise faaliyetlerde bulunamayacak" diye konuştu.

Muhabir: Ergin Akgün / Muhterem Erkul / Salih Baran

Yayıncı: Murat Paksoy - TEKİRDAĞ

Kaynak: AA / Güncel

tekirdağ Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title