Haberler

Rize CHP' Li Milletvekilleri Rize' De

CHP'li 3 milletvekili, 'Karadeniz Çevre Sorunları Raporu' hazırlamak için incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye geldi.

CHP'li 3 milletvekili, ' Karadeniz Çevre Sorunları Raporu' hazırlamak için incelemelerde bulunmak üzere Rize'ye geldi.

CHP Rize İl Başkanlığı'nı ziyaret eden İstanbul Milletvekili ve TBMM Çevre Komisyonu üyesi Melda Onur, İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ile CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan partililerle görüştü. Düzenledikleri basın toplantısında açıklamalarda bulunan Milletvekili Melda Onur, 3 gün boyunca Karadeniz Çevre Sorunları Raporu kapsamında Rize ve Artvin'de çalışma yapacaklarını söyledi. Raporu CHP Genel Başkanlığı'na sunacaklarını kaydeden Onur, şöyle konuştu:

"Çevre hakkı bir yaşam hakkıdır. Çevreden birçok kişinin anladığı insanların dışında doğa, hayvan, su, çiçek, böcek ve ağaç değil, onlar bir bütündür. Eğer bugün Rize'de dereler kuruyorsa bu sadece oradaki 'ağaçlar kuruyor, hayvanlara su kalmıyor' değildir. Orada hayvancılık yapamayan, tarım arazileri yok olan, yaşam alanları yok olan insan mecburen kente göç ediyor. Kentte kendisi inşaatların taşeron şirketlerinde çalışacak, karısı binalarda, evlerde temizlik yapacak. Kendi topraklarında özgür bir hayat varken büyük şehirlerde ne yazık ki açık cezaevine girmiş gibi çalışacak. Onun için her insanın yaşam yerinde desteklenmesi gerekiyor. Bunun mücadelesindeyiz. Bu bölgedeki HES'ler, madenler ve termik santralleri bir rapor haline getirmeye çalışacağız. Karadeniz'de çeşitli çevre sorunları var. Bu sorunların üzerine giderseniz, mücadele ederseniz ve davanızın delisi olursanız bu işi kurtarıyorsunuz. Biz de davamızın delisi olmaya devam edeceğiz.ö

UĞUR BAYRAKTUTAN'DAN CERATTEPE İDDİASI

Artvin Cerattepe'de çıkarılmak istenen altın madeni ile ilgili Rize İdare Mahkemesi'nde görülecek davayı hatırlatan ve bu davada nihai karar aşamasına geldiklerini ifade eden CHP Artvin Milletvekili Uğur Bayraktutan, Cerattepe altın maden ihalesi ile bir iddiayı gündeme getirdi. Bayraktutan, "Maden ihalesi baştan aşağıya suç içeren bir rezaletti. Maden ihalesini Öz Altın Şirketi'nin aldı ancak daha sonra Cengiz Holding'e devretti. Bu ihalenin bir büyük abisi daha var. Bunu TBMM kürsüsünde açıklayacağım. Her şeyin altın olmadığını Öz Altın şirketine ve Mehmet Cengiz'e öğreteceğim? dedi. Bazı partililerin, "Rıza mı, Rıza mı ?" diye sorması üzerine Bayraktutan, "Ben bu kadar söylüyorum" diye yanıt verdi.

TANAL: SUYUN PARTİSİ OLMAZ

CHP İstanbul Milletvekili Mahmut Tanal ise, iktidarın zararlı ve yıkıcı eylemleri karşısında birlik ve beraberlik içerisinde olmak gerektiğini belirterek şunları söyledi: "Bu eylemler karşısında dağınık olmak bizi Suriye, Mısır ve Irak'a dönüştürür. Bizim gidecek başka dünyamız yok. Bu gemi batarsa hep birlikte batacağız. Çevre hakkı da bunun ayrılmazsa ayrılmazıdır. Tüm canlı alemleri bu dünyada yaşıyor. Suyun ticarileşmesine karşıyız. Su bir yaşam hakkıdır, bir insan hakkıdır. Suyu ticarileştirdiğinizde insan hakkını ticarileştirmiş olursunuz. Suya olan erişim hakkının engellenmesi demek ekmeğe erişimin engellenmesi anlamına gelir. Suyun partisi olmaz. Su isteyen bütün canlıların bir paydada buluşması gerekiyor."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Uğur Bayraktutan Karadeniz Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title