Haberler

Reyhanlı'ya 6 Bin Kişilik Konteyner Kent Yapılacak

Reyhanlı'ya 6 bin kişilik konteyner kent yapılacak SURİYELİ sığınmacı sayısının en fazla olduğu illerden Hatay'da depolarda ve kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırlarda kalanlar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından konteyner kent kurulacak.

Reyhanlı'ya 6 bin kişilik konteyner kent yapılacak

SURİYELİ sığınmacı sayısının en fazla olduğu illerden Hatay'da depolarda ve kendi imkanlarıyla yaptıkları çadırlarda kalanlar için Başbakanlık Afet ve Acil Durum Yönetimi Başkanlığı (AFAD) tarafından konteyner kent kurulacak. Reyhanlı İlçesi'nde inşa edilecek konteyner kent 6 bin kişilik olacak.

15 bin 473 kişinin oturduğu Altınözü ile Yayladağı İlçesi'nde 6 çadır kent ile 1 konteyner kentin bulunduğu Hatay'a inşa edilecek 8'inci barınma merkezi için çalışma başlatıldı. Reyhanlı Belediye Başkanı AK Partili Hüseyin Şanverdi, konteyner kentin Suluköy Mahallesi'nde 100 dönüm büyüklükteki Hazine arazisi üzerine inşa edileceğini söyledi. 6 bin kişilik olacak barınma merkezinde 1000 konteynerden oluşacağını belirten Şanverdi, şöyle dedi;"Konteyner kent Hatay Valiliği, AFAD ve Belediyemiz işbirliği yapılacak. Hazine'ye ait 100 dönümlük alan üzerine yapılacak. Buraya çadırlarda, depo ve ambarlarda sağlıksız şartlarda yaşayan mağdur durumdaki Suriyeliler yerleşecek. Çevre düzenlemesi, okulu, sosyal tesisleri de olacak."

AİLELER TESPİT EDİLDİ

Mahallede Reyhanlı Kaymakamlığı tarafından önceki yıllarda taşımalı tarım işçileri için 108 konteynerden yaşam alanı oluşturulduğunu, barınma merkezinin bunlara ek olarak yerleştirilecek 892 konteynerle inşa edileceğini ifade eden Şanverdi, şunları söyledi: "Reyhanlı Belediyesi olarak çalışma başlatarak ilçemizdeki Suriyeli misafirlerimizin nerede yaşadıklarını tespit ettik. Özellikle, çadır, bodrum, depolarda 6 bin civarında Suriyelinin isim ve adreslerini belirledik. Konuyu Valimize ilettik. Bu durumda mağdur olan misafirlerimizle ilgili Valimiz çalışma başlattı. AFAD İl Müdürlüğü tarafından Suluköy Mahallesi'nde konteyner kent yapılacak. Söz konusu alanlarda yaşayan Suriyelileri buraya taşıyacağız. Bu insanlar gerçekten mağdur durumda. Onların sağlıklı şartlarda yaşamaları sağlanacak."

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Hüseyin Şanverdi Altınözü Reyhanlı Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title