Haberler

Balkan Üniversitesi Rektörü: Yasa Dışı Para Transferi Olmadı

Güncelleme:

Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz, rüşvet operasyonunda geçen 'yasa dışı para transferi' iddialarını reddetti.

Tarihi yolsuzluk ve rüşvet operasyonu kapsamında tutuklanan Halkbank Gelen Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde ayakkabı kutuları içinde 4,5 milyon dolar bulunmuş, Aslan paralarla ilgili " Makedonya'da Balkan Üniversitesi yapımında kullanılacaktı. Yardımsever insanlardan toplanan paralardı ve bunları oralara gönderecektim." demişti.

MAKEDONYA MECLİS GÜNDEMİNE TAŞIDI

Makedonya'daki yazılı ve görsel medya Türkiye'yi sarsan 'yolsuzluk ve rüşvet' operasyonuna geniş yer verirken, konu meclis gündemine de taşındı.

Ülkede, soruşturma kapsamında tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Süleyman Aslan'ın evinde bulunan 2 milyon euronun Makedonya'nın başkenti Üsküp'te bulunan Uluslararası Balkan Üniversitesi için toplanması konusu gündemi değiştirdi. Şimdiye kadar zor da olsa 950 bin euronun Makedonya'ya gönderildiği haberleri ise meclis toplantısında tartışıldı.

ÜNİVERSİTENİN REKTÖRÜ KONUŞTU

Makedonya'nın başkenti Üsküp'te kurulan Uluslararası Balkan Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Şinasi Gündüz, Türkiye'de düzenlenen operasyonlar sonrası tartışılan 'yasa dışı para transferi' iddialarına dair açıklamada bulunarak; hiçbir yasa dışı para transferi olmadığını; hesapların yasal denetimden geçtiğini belirtti.

"BAĞIŞLAR YASAL DENETİMDEN GEÇİYOR"

Şinasi Gündüz, üniversiteye 2006 yılından bu güne kadar yapılan bütün bağışların, desteklerin yasal olduğunu, banka kanallarıyla üniversiteye veya üniversitenin bağlı olduğu Vakfın hesaplarına aktarılan bağışların yasal denetimden geçtiğini söyledi.

Üniversitenin mali konularda,eğitim öğretim konularında yasal incelemelerden, denetimlerden geçtiğini ve bu zamana kadar yasal olmayan ya da illegal olan hiçbir şeyi söz konusu olmadığını ifade etti. Özellikle açık ve şeffaf olmayı, kamuoyu önünde hesap verebilir bir şekilde eğitim, öğretim faaliyetlerini devam ettirmeyi özellik olarak gördüklerini belirti.

"HER KURUŞ KAYIT ALTINDA"

Üniversite Rektörü Şinasi Gündüz, Üniversiteye yapılan her bir kuruş bağış ya da yardım, tamamı kayıt altındadır, kayıt dışı olan ya da yasal çerçevede denetlenmeyen, yasa dışı yollarla şu ya da bu şekilde üniversiteye aktarılmış olan hiç bir kuruş söz konusu değildir. Bu çerçevede de biz üniversitemizin en azından buradaki bütün yasal denetimle sorumlu olan organların, kurumların, üniversitemizin bütün hesaplarını zaten denetlediklerini, banka hesaplarımızın son derece şeffaf ve açık olduğundan her yerde de ifade ediyoruz, söylüyoruz dedi.

"BÜRGE DURUMU İZAH ETTİ"

Gündüz, Türkiye'de ki tartışmalar çerçevesinde vakfa yapılan bağışlar konusunda Vakfın Yönetim Kurulu başkanı Hüseyin Bürge'nin basın açıklamasıyla durumu izah ettiğini söyledi. Gündüz, Bürge'nin üniversitenin bağlı olduğu vakfa yapılan bağışların bir şekilde Türkiye'deki durumunu anlattığını, bu bağışların bir kısmının buraya ulaştırıldığını söylediğini de ifade etti. Belirtilen rakamların burada üniversite ve vakfın hesapları banka kanallarıyla incelendiğinde açık bir şekilde görüleceğini vurguladı.

950 BİN EURONUN AKTARILMASI

Gündüz, 950 bin euronun aktarılmasıyla ilgili şöyle konuştu: "Hiçbir yasa dışı olan para transferi yada yasa dışı olan bir faaliyet de üniversitemizin bir ilgisinin olmadığını tekrardan altını çizerek vurgulamak istiyorum. Hüseyin Bürge Türkiye'deki basın açıklamasında zaten ifade etti. Yani bu paranın bu bahsedilen 950 bin Euro'nun bir şekilde aktarıldığını zaten söyledi ki üniversitenin ve üniversitenin bağlı bulunduğu Üsküp Vakfı'nın bankadaki hesapların incelediğinde de bu açıkça görülecektir." dedi.

SÜLEYMAN ASLAN NE DEMİŞTİ?

Operasyonda tutuklanan Halkbank Genel Müdürü Aslan ise mahkemedeki savunmasında, ayakkabı kutularından çıkan paraların Makedonya'daki Balkan Üniversitesi ve Çorum Osmancık Anadolu İmam Hatip Lisesi'nin yapımı için kendisine teslim edilen bağışlar olduğunu iddia etmişti.

Aslan, "Üniversitenin mütevelli heyeti başkanı olan Hüseyin Bürge isimli İstanbul milletvekilimiz 'Türkiye'de bağış var. Makedonya'ya iletmekte zorluk çekiyoruz' deyip benden yardım istedi. Ayrıca oğlu olan C.B. vasıtasıyla 1 milyon 950 bin Euroyu fiziki olarak bana getirip teslim ettiler. Bunun ilk 450 bin Euro'sunu göndermekte zorlandık. Çünkü Makedonya yerel hukuku bağış kabulünde çok zorluk çıkartıyor. Para girişinde zorluk çıkartıyor. Bu süreç içerisinde bu para da bende, evde kaldı. Çünkü bankaya herhangi bir kasaya koyduğumuz zaman kimin adına ve niçin konulması gerektiğini tutanakla belirtmemiz lazım. Bu paralar da evde duruyordu. Söz konusu teslimatın ancak 950 bin Euro'sunu zar zor gönderebildik. Dolayısıyla 1 milyon Euro evde bulunduğundan dolayı soruşturmaya konu edildi ve el konuldu." demişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Balkan Üniversitesi Süleyman Aslan Makedonya Türkiye Güncel - Operasyon Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500

Yorumlar (45)

gezizekalılarahartahurtayh@gezirtguzurt.com:

Gözünüz aydın, Iraktan alınacak petrolün finansman akışı için halkbanka sı kullanılacakjtı. Maalesef ırak abd bankası kullanılmasına karar verdi. tabiiki abd baskısıyla. sizde cahil cahil yorum yapıp durmayın. olaylara milli meseleler olarak bakın. iki tane adam geliyor ülkeyi karıştırmaya çalışıyor, gezikafalılarda hemen atlıyor. hakkaten geziymişsiniz.

31
18
yanıtYanıtla
u. uygurufakte@gmail.com:

paralar boğazımıza takılır kalır, parayı ikinci planda tutmak gerekiyor önce adalet. 11 yıldır iktidarda birlikteler cemaat akp'lidir yıllardır suçsuz olarak hücrede yatan insanlar var zaten vicdanı olmayan insanların milyarlarından bu ülkeye fayda gelmez.

yanıt0
yanıt0
GÜNDEMgun-210210@hotmail.com:

sen çok mu ileri zekalısın :) koy bakalım suyundan da koy :) hırsız soyguncular...parayı ha onlar götürmüş ha siz...hiç bi farkınız yok...

yanıt0
yanıt0
issiz in gurbetbulenttrust@hotmail.co.uk:

gundem diye yazan zat adam gibi adam olmadigini soyluyor. ileri medeniyette bu tur yolsuzluk olmuyor neden adamlar iyi egitimli ondan calma aliskanligi yok onu bunu suclayacagina cik sistemi degistir cemat diye sacma sapan akimlar =yolsuzlugun olmadigi ulkelerde hic yok

yanıt0
yanıt0
BİR BİLENNabarlay@hotmail.com:

TUH YALANCILAR,SAHTEKAR ADAMLAR,UTANMADAN BİRDE YALAN SÖYLEMELERİ YOKMU İNSANI ÇİLEDEN ÇIKARIYOR.HIRSIZSINIZ LA İŞTE HIRSIZ.

24
18
yanıtYanıtla
S.B.saffet_b@yahoo.de:

Kılıf aranıyor !!!

28
13
yanıtYanıtla
alsevgiseli-34@hotmail.com:

s.b bence sen boşuna oksijen tüketiyorsun.Kuduruk salyalarını akıtma boşuna YALAKA

yanıt0
yanıt0
S.B.saffet_b@yahoo.de:

@AL. hangimiz kuduruyor, kim salyalar akıtıyor ve boşuna oksijen tüketiyor, belli ! Sen bi de kendine Müslüman diyorsun, yapılan yolsuzluklar örtbas edilmeye çalışılıyor, savcılardan dosyalar alınıyor, operasyon yapılmayacak deniyor. hani lan senin padişahının abdestinden ve namazından şüphesi yoktu, neden bütün bunları yaptırıyor madem ? Neden her dürüst siyasetçinin yapması gerektiği gibi, yolsuzlukların üzerine gidilmiyor da örtbas edilmeye çalışılıyor, sen bunlara cevap ver ! Şayet hakikaten sen kendini Müslüman sayıyorsan, bu sorulara cevap ver, aksi halde ben senin dininden de, Türklüğünden de insanlığından da şüphe duyarım. sakın ola bana şimdi cevabından hakaretler yağdırma, sadece bu sorularıma cevap ver yeter. verebiliyorsan tabi, komplo teorileri ile de gelme, onların ayrı bir yeri var, yok cemaatciymiş falan, bırak onları, bana yolsuzlukların neden üzerine gidilmediğini söyle ! Yalakalık yapmıyorum kimseye, ihtiyacım da yok, sen kendine bak önce !!!

yanıt0
yanıt0
serdarasd45@hotmail.com:

bunlarda her tür DÜZENBAZLIK mevcut, artık yaptıkları hiç bir şeye şaşırmıyorum,

26
13
yanıtYanıtla
İZMİRLİfalper_izmir_2535@hotmail.com:

BU İNSANLARA BU ŞEKİLDE KONUŞSUNLAR DİYE DE RÜŞVET VERMİŞLERDİR .

22
16
yanıtYanıtla
Tüm 45 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title