Haberler

Ramazan Etkinlikleri Salı Günü Start Alıyor

Güncelleme:

Adıyaman Belediyesi tarafından her Ramazan ayında Teravih namazından sonra düzenlenen etkinlikler, bu yılda da devam edecek.

Ramazan ayında düzenlenecek olan "Ramazan Etkinlikleri" programını, TOGEM'in Çok Amaçlı Salonu'nda düzenlediği basın toplantısında açıklayan Belediye Başkanı M. Necip Büyükaslan, Salı günü etkinliklerin start alacağını ifade ederek, şu bilgileri aktardı:

"Ramazan etkinliklerini geleneksel hale getirdik. Ramazan'ın başlamasıyla birlikte Adıyaman Belediyesi olarak gelenekselleştirmiş olduğumuz programlar başlayacak. Bu yılki programımız biraz farklı olacak. Yani Ramazan'ı daha çok hissettireceğiz. Örf, adet, gelenek ve göreneklerimize uygun etkinlikler tertip ederek hemşehrilerimize hizmet edeceğiz. Etkinliklerimizin bir kısmı Demokrasi Parkı'nda, bir kısmı mahallelerde, bir kısmı da çarşı merkezinde olacak.

Demokrasi Parkı her zaman olduğu gibi etkinliklerin merkezi olacak. 3 hafta boyunca devam edecek etkinlikler süresince ilahiler, konserler, şiir dinletileri, stand-up showları yer alacak. Toplam 18 farklı programın yer aldığı etkinliklerle bu Ramazan bir başka güzel olacak.

10 ayrı mahallemizi kapsayan etkinliklerimizde Ramazan davulcusu, Hacivat-Karagöz, Nasrettin Hoca, İbiş, Palyaço, illüzyonlar, konserler, pamuklu şeker, elmalı şeker, gülsuyu ikramı ve havai fişek gösterileriyle birlikte zengin bir eğlence programı hazırladık. Mahalle programlarımızı Belediyemizin bünyesinde faaliyet gösteren Konservatuar öğrencileri ve hocaları tarafından sunulacaktır.

Çarşı etkinliklerimiz ise iftara bir saat kala başlayacak ve 20 gün sürecek. Bu etkinliklerimiz çarşı merkezinin ana arterlerinde olacak. Burada maniler söylenecek, pamuklu şeker, palyaço, yüz boyama ve çeşitli etkinliklerle çarşı merkezinde de Ramazan'ı yaşatmaya çalışacağız.

Ayrıca ramazan ayı boyunca Belediyemizce tespit edilen dar gelirli bazı ailelere ihtiyaç maddeleri dağıtılacaktır. Hizmet masamız Demokrasi Parkı'nda Ramazan boyunca hizmet edecektir.

Ramazan boyunca devam edecek olan etkinliklerimizin ortakları Sema-Der, Gökkuşağı Derneği, İHH, İmam Hüseyin Kültür Derneği, Kurs Okul Talebeleri Yardım Derneği, Marifet Derneği ve Kent Konseyi gibi sivil toplum kuruluşları.

Adıyaman Belediyesi olarak yapacağımız her türlü sosyal ve kültürel etkinliklerde diğer sivil toplum kuruluşlara açığız. Ağırlıklı olarak her ne kadar Adıyaman Belediyesi olarak bu programı hazırlıyor olsak da, yinede saymış olduğumuz sivil toplum kuruluşların destekleriyle daha güzel bir Ramazan programı olacağına inanıyorum.

Ayrıca ramazanın ilk günü 2 bin 500 kişinin katılacağı 'Kardeş Aile İftarı' programımız var. Yani ilk iftarı Demokrasi Parkı'nda 2 bin 500 kişinin katılacağı 'Kardeş Aile İftarı' programımız var. Bu iftar programını kentimizde kurulduğu günden bugüne kadar çok güzel sosyal ve kültürel hizmetlere imza atan Sema-Der ile birlikte yapacağız. Herkesi davet ediyoruz. Bu programın özelliği şudur: Programda kardeşlik ve barış teması işlenecek. Bu iftarda Adıyaman'ımızın önde gelen kanaat önderleri, metropolit ve müftü hocamızın katılacağı bir iftar program olacak. Bu programda hem cem evinin semah ekibi, hem de ilahiler eşliğinde semazenler sahne alacak. Yani burada her zaman övündüğümüz ve atalarımızdan bugüne kadar güzel bir miras olarak gelen barış ve kardeşlik temasını tekrar vurgulayacak ve Türkiye'ye Adıyaman modelini inşallah göstermiş olacağız.

Zengin içerikli etkinliklerimizle vatandaşlarımızın Ramazan ayını doya doya geçirmelerini sağlayacağız. Bu vesile ile Ramazan ayının hemşerilerimize, İslam âlemine ve tüm insanlığa hayırlar getirmesini diliyorum."

Başkan Büyükaslan'ın konuşmasından sonra programla ilgili görsel bir slayt sunumu yapıldı.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Necip Büyükaslan Adıyaman Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title