Haberler

Protestocu Öğrenciler Meclis Kapısını Ateşe Verdi

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öğrencilerin meclis binasının kapısını ateşe vermesi- Öğrencilerin meclis binası kapısını kırmaya çalışması- Polisin öğrencilere müdahalesi- Slogan atan öğrenciler Endonezya'da öğrenci protestosu- Ekonominin gidişatını protesto eden öğrenciler meclis kapısını ateşe verdi Endonezya'da yüzlerce öğrenci başkent Cakarta'da ekonominin kötüye gidişini ve hayatın pahalılaşmasını protesto etti.

GÖRÜNTÜ DÖKÜMÜ: - Öğrencilerin meclis binasının kapısını ateşe vermesi- Öğrencilerin meclis binası kapısını kırmaya çalışması- Polisin öğrencilere müdahalesi- Slogan atan öğrenciler Endonezya'da öğrenci protestosu- Ekonominin gidişatını protesto eden öğrenciler meclis kapısını ateşe verdi Endonezya'da yüzlerce öğrenci başkent Cakarta'da ekonominin kötüye gidişini ve hayatın pahalılaşmasını protesto etti.Bunderan HI meydanında toplanan yüzlerce üniversite öğrencisi hükümet aleyhine pankartlar açarak ve sloganlar atarak meclis binası önüne kadar yürüdü. Bina önünde protestoya devam eden kalabalık öğrenci grubu Cumhurbaşkanı Joko Widodo'nun yanlış ekonomi politikaları izlediğini ve yabancı ülkelere taviz verdiğini savunurken, hükümet aleyhine sloganlar attı.Öğle saatlerinde eyleme başlayan kalabalık gösterici grubu akşam saatlerine kadar yetkililerden bir cevap alamayınca meclis binasına girmek için kapıyı ateşe vererek açmaya çalıştı. Göstericiler kapıyı zorlamaya başlayınca, polisin müdahalesi sert oldu. Polis öğrencilere tazyikli su ve biber gazı ile müdahale ederken, öğrenciler polise taşlarla karşılık verdi.Öğrenci ve polislerin yaralandığı arbedede çok sayıda eylemci gözaltına aldı.Endonezya'da son 6 yılın en küçük ekonomik büyümesinin yaşanması nedeniyle Cumhurbaşkanı Joko Widodo kabinede revizyona giderek, 6 bakanın görev yerlerini değiştirmişti. Ülkede özellikler öğrencilerin protestoları kriz olarak görülüyor. Öğrencilerin 1998'de fiyat artışlarını protesto ettiği gösteriler sonrası çıkan isyanlar sonucunda zamanın Cumhurbaşkanı Suharto görevinden çekilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Joko Widodo Jakarta Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title