Haberler

Picture the World Burhan Doğançay'ın Objektifinden Dünya

Güncelleme:

Sanatçı Burhan Doğançay'ın çektiği ve ilk defa sergilenecek fotoğrafları TEB sponsorluğuyla 12 Eylül'de, Doğançay Müzesi'nin onuncu yıldönümünde ziyarete açıldı.

Sanatçının gözlemleri ve eserlerinin ilham kaynağını oluşturan fotoğrafların yer alacağı sergi, Haziran 2015'e kadar görülebilecek.

Türkiye'nin en önemli sanatçılarından Burhan Doğançay'ın, ilk kez sergilenecek fotoğrafları Türk Ekonomi Bankası (TEB) sponsorluğunda sanatseverlerle buluşuyor. Doğançay'ın objektifine yansıyan eserlerin yer aldığı sergiye, ülkemizin ilk Çağdaş Sanat Müzesi olan Doğançay Müzesi, onuncu yıldönümünde ev sahipliği yapıyor. Burhan Doğançay'ın 85. doğum yıldönümü ve Doğançay Müzesi'nin 10. yılını kutlamak için düzenlenen sergide Doğançay'a ait 100'e yakın fotoğraf yer alıyor.

İnsanın izini, kentin duvarlarından başlayarak süren sanatçının objektifinden...

Kent duvarlarını ait olduğu ülke, şehir, mahalle ve sokağın sosyo ekonomik yüzü ve toplumun aynası olarak gören Doğançay'ın fotoğraf karelerinde New York'tan Togo'ya dünyanın dört bir yanından izler bulunuyor.

Brooklyn Köprüsü'nün 1986 - 1987 yıllarındaki ilk büyük bakımı sırasında köprünün üzerine çıkmasına izin verilen tek sanatçı olan Doğançay'ın çektiği çok özel New York fotoğrafları, serginin en değerli parçalarından sayılıyor. Sanatçının New York'un "gökyüzünün kovboyları" olarak bilinen "ironworker"larıyla birlikte geçirdiği tehlikeli anlarının fotoğraflarının da yer aldığı sergide, Doğançay'ın gözünden kentlerin ve insanların sosyal ve psikolojik izleri sürülüyor.

Burhan Doğançay'ın farklı coğrafyalardan tanıklık ettiği ve sanat yaşamında izleri olan anları yansıtan sergi, 12 Eylül 2014 – 07 Haziran 2015 tarihleri arasında her gün, Doğançay Müzesi'inde, 10:00 – 18:00 arası görülebilir.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Türk Ekonomi Bankası Burhan Doğançay New York Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title