Haberler

Pakistan'daki Aşırı Sıcaklarda Ölü Sayısı 700'e Yükseldi

Güncelleme:

Pakistan'da etkili olan kavurucu sıcaklarda ölü sayısı artmaya devam ediyor. Ülkenin güneyinde bulunan Sind eyaletinde hayatını kaybedenlerin sayısı 700'e yükseldi.

Pakistan'ı etkisi altına alan aşırı sıcaklar sonucu son belirlemelere göre ölü sayısı 700'e yükseldi.

EN YÜKSEK SICAKLIK 45 DERECE OLARAK ÖLÇÜLDÜ

Pakistan'da etkili olan kavurucu sıcaklarda ölü sayısı artmaya devam ediyor. Ülkenin güneyinde bulunan Sind eyaletinde aşırı sıcaklar nedeniyle hayatını kaybedenlerin sayısı 700'e yükseldi. Pakistan Sağlık Bakanlığı yetkilileri, ölümlerin büyük bir bölümünün ülkenin en büyük kenti olan Karaçi'de meydana geldiğini belirterek, son günlerde en yüksek sıcaklığın ise 45 derece olarak ölçüldüğünü belirtti. Sind Eyaleti Sağlık Bakanlığı Sekreteri Saeed Mangnejo, yaptığı açıklamada aşırı sıcaklar nedeniyle son 4 gün içerisinde devlet hastanelerinde 612 kişinin hayatını kaybettiğini, özel hastanelerde ise 80 kişinin yaşamını yitirdiğini belirtti. Eyalet sekreteri, aşırı sıcak nedeniyle ölenlerin çoğunlukla fakir ailelerin yaşlı üyelerinden oluştuğunu ve yaşanan elektrik kesintilerinin durumu daha zorlaştırdığını vurguladı.

BAŞBAKAN'DAN ACİL ÖNLEM ÇAĞRISI

Pakistan Başbakanı Navaz Şerif, acil olarak gerekli önlemlerin alınması çağrısında bulundu. Şerif'in konuyla ilgili talimatlarını aldıklarını ve gerekli önlemlerin en kısa sürede gerçekleştirileceğini ifade eden Ulusal Afet Yönetim Merkezi, ordunun da Ulusal Afet Yönetim Merkezi'ne yardım etmek için takviye ekip olarak gönderildiğini bildirdi. Başbakan Şerif, ülke genelinde daha fazla elektrik kesintisi olmayacağını duyurdu ancak ramazan ayının başından itibaren kesintilerin arttığını kaydetti.

Ülkenin bazı kesimlerinde ölümlerin önlenmesi konusunda başarısız oldukları için hükümete ve ülkenin elektrik ihtiyacını karşılayan K-elektrik firmasına yönelik protestolar yapılıyor.

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Sağlık Bakanlığı Navaz Şerif Pakistan Karaçi Dünya Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! YALI ÇAPKINI 68. BÖLÜM CANLI İZLE! #127916 Yalı Çapkını son bölüm tek parça FULL izle! 4 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 4 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 4 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
500

Yorumlar (6)

Adınızı Yazın:

allah yardım etsin

5
0
yanıtYanıtla
GÖKHANmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

İnsanoğlu bencil olmaya devam ettiği taktirde bu şekil felaketler her geçen yıl artacaktır. Özellikle dünya çapında et tüketiminin artması dünya iklimini iyice dengesini kaybetmesine neden oluyor. Ticari hayvancılık da (büyük baş hayvancılık) oluşan metan gazı (sera gazı) karbondioksit e göre iklim değişikliğinde 25 kat daha zararlı! Onun için et tüketimi ni azaltıp yemek alışkanlıklarınızı iyice gözden geçirmemiz lazım. Eğer tabii dünya yi bilinçli olarak batırmak istemiyorsak.

4
0
yanıtYanıtla
BİLİR KİŞİ:

TÜRKİYEDE OLSA DARBE YAPMAYA KALKARLAR

3
0
yanıtYanıtla
behman36mobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Allah hepsine rahmet eylesin.

3
0
yanıtYanıtla
Ebubekir El Fetih:

et tüketimi demiş biriside bu ülkenin evlatları zaten kurban bayramın bayramına et görüyor seninde ettiğin lafa bak. . Diğer yorumlardada Allah bir sitem mi var acaba yok niye hep müslüman ülkelere geliyo iste kafir toplumlarda neden yaşanmıyor gibi insanın dinini riske edebilecek sözler bunlar. Allah dilediği yere dileği vakit imtian verir onların imtahanı ölümle bizimkide onlara yardım edip etmemekle. Bu mesele çok ince bir çizgi.

1
0
yanıtYanıtla
RAGİ1907:

mersın de de 42 43 goruyorr

0
0
yanıtYanıtla
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title