Haberler

Pakistan'da ana muhalefet lideri Şahbaz Şerif kefaletle serbest bırakıldı

Güncelleme:

Pakistan'da 28 Eylül 2020'de kara para aklamadan ve yolsuzluktan tutuklanan ana muhalefet partisi Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, kefaletle serbest bırakıldı.

Pakistan'da 28 Eylül 2020'de kara para aklamadan ve yolsuzluktan tutuklanan ana muhalefet partisi Pakistan Müslüman Ligi-Navaz (PML-N) lideri ve eski Pencap Eyalet Başbakanı Şahbaz Şerif, kefaletle serbest bırakıldı.

Lahor Yüksek Mahkemesi heyetinin dün verdiği kefalet kararının ardından Şerif, serbest bırakıldı.

Mahkeme, Şerif'in yaklaşık 32 bin 500 dolar kefalet ödemesine hükmetti.

Yaklaşık 7 ay cezaevinde kalan Şerif'i, hapishane çıkışında bir grup destekçisi karşıladı.

Kovid-19 sebebiyle kutlama yapılmayacak

PML-N Genel Başkan Yardımcısı ve eski başbakanlardan Navaz Şerif'in kızı Meryem Navaz, amcası Şerif'i evinde ziyaret etti.

Ana muhalefet partisi PML-N, yeni tip koronavirüs (Kovid-19) salgını nedeniyle Şerif'in serbest bırakılmasının kutlanmayacağını açıkladı.

Şerif, 28 Eylül 2020'de tutuklanmıştı

Şerif ve oğlu Hamza Şahbaz'ın birlikte yargılandığı Ramazan Şeker Fabrikaları davası, 9 Nisan 2019'da başlamıştı.

Şerif'in oğlu Şahbaz, Haziran 2019'da kara para akladığı ve Ramazan Şeker Fabrikalarında yolsuzluk yaptığı iddialarıyla tutuklanarak cezaevine gönderilmişti.

Kara para aklama ve yolsuzlukla suçlanan Şerif ise 28 Eylül 2020'de Ulusal Mali Sorumluluk Bürosunca (NAB) söz konusu dava kapsamında tutuklanmıştı.

Davada, Şerif'in Pencap Eyalet Başbakanı olduğu 2013-2018 döneminde oğlunun sahip olduğu fabrikaya devlet kaynaklarını kullanarak köprü ve atık sistemi kurduğu iddia edilmişti.

Kaynak: AA / Güncel

Pakistan Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title