Haberler

Özyeğin Üniversitesi Pilot Adaylarını Sınadı

Güncelleme:

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu 2013-2014 akademik yılına tüm pilot adaylarını MollyMawk sınavı ve oryantasyon uçuşu ile özel yeteneklerini sınayarak başladı.

Özyeğin Üniversitesi pilot adayı öğrencilerinin yeteneklerini özel bir sınav ve oryantasyon uçuşu ile sınadı

Özyeğin Üniversitesi Pilot Eğitimi Lisans Programı'na yerleşen öğrenciler, 2013-2014 akademik yılına "Pilot Eğitimi Özel Yetenek Sınavları" ile başlangıç yaptı.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu 11-12 Eylül 2013 tarihlerinde düzenlediği, tüm dünyada geçerliliği kabul edilmiş, hali hazırda Sun Express'in de pilot seçiminde kullandığı bir sınav olan MollyMawk Görsel-İşitsel Hafıza Sınavı ile programa yerleşen pilot adaylarının durumunu analiz etti. Düzenlenen sınav ile pilot adaylarının dikkat yetenekleri, görsel, işitsel hafızaları, el-göz koordinasyon becerileri ve kişilik özelliklerinin ölçülmesi amaçlandı.

Oryantasyon Uçuşu 22 Eylül'de Hezarfen'de Yapıldı

Programa yerleşen öğrencilerin uçuşa yatkınlıklarının ölçülmesinin yanı sıra, uçuş başarılarını etkileyecek olumsuz durum ya da durumlarının, fizyolojik ve psikolojik nedenlerden kaynaklanabilecek uçuş korkusunun, yönetilemeyecek seviyedeki stres seviyesinin, aşırı heyecanlanmadan kaynaklanan iletişim bozukluklarının ve tedavi edilemez seviyedeki bulantı durumlarının olup olmadığının açığa çıkarılması amacıyla, Özyeğin Üniversitesi ile eğitim paydaşı Anadolu Yıldızları Uçuş Okulu (AYJET) tarafından 22 Eylül 2013 tarihinde Hezarfen Havaalanı'nda programa yerleşen tüm pilot öğrenciler için oryantasyon uçuşu düzenlendi. Özyeğin Üniversitesi Mütevelli Heyeti Başkanı Hüsnü Özyeğin, Ayjet Uçuş Okulu'na bağlı eğitim uçaklarıyla eğitmen pilotlar eşliğinde uçan Özyeğin Üniversitesi'nin pilot adayı öğrencilerine sürpriz yaparak ilk uçuş deneyimlerine ortak oldu. Öğrencilerle sohbet eden Özyeğin, öğrencilere pilotluk mesleğinin Türkiye'de ve dünyada aranılan bir meslek olduğunu belirtti.

Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Müdürü Yard. Doç. Dr. Hatice Küçükönal konuyla ilgili olarak, "Pilotluk mesleği bazı özel yetenekler gerektirdiği için bu programa 'özel yetenek sınavı' ile öğrenci almanın doğru olduğunu düşünüyoruz. Ancak YÖK'ün merkezi yerleştirme ile öğrenci alınması kararı nedeni ile yetenekleri doğrultusunda seçemediğimiz öğrencilerimizin eksik yönlerini saptayarak eğitimlerini bireysel olarak planlamak ve pilot eğitim programlarında başarılı olmalarını sağlamak amacı ile bu yetenek ve uçuş testlerini uyguladık" şeklinde konuştu.

Bu yetenek ve uçuş deneyimi ile Özyeğin Üniversitesi Sivil Havacılık Yüksekokulu Pilot Eğitimi Lisans Programı'na yerleşen öğrencilerin uçuş aşamasına gelmeden, uçuşa yatkınlıklarının ve uçuş yeteneklerinin tespit edilmesi; eğitimleri esnasında becerilerinin hangi yönde geliştirilmesi gerektiğinin belirlenmesi; uçuş hocalarının eğitimlerini öğrenci kişilik ve becerilerine göre planlamaları ve dolayısı ile sektöre en iyi pilotların yetiştirilmesi amaçlanıyor.

Kaynak: Bültenler / Güncel

Hüsnü Mustafa Özyeğin Eylül Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title