Haberler

Silaha İsmini Veren Şehre Milli Anıt

Silah sanayi denince akla ilk gelen şehirlerden olan Kırıkkale’de, belediye tarafından şehirde yapımı bitirilmek üzere olan büyük şehir parkının ortasına şehri simgeleyen milli piyade tüfeğinin anıtı yapıldı.

Silah sanayi denince akla ilk gelen şehirlerden olan Kırıkkale'de, belediye tarafından şehirde yapımı bitirilmek üzere olan büyük şehir parkının ortasına şehri simgeleyen milli piyade tüfeğinin anıtı yapıldı.

Türkiye'nin savunma sanayine yönelik geliştirmiş olduğu modernlik, yerlilik projesinin getirilerinden olan ve NATO'nun 42 adımlık testinden dünya üzerinde tek geçen piyade tüfeği olan Milli Piyade Tüfeği (MPT) - 76'nın üretildiği yer olan Kırıkkale'de yapımı tamamlanmak üzere olan şehir parkına silahın anıtı yapıldı. Bir askerin siper almış ve kamufle olmuş halde tüfeği kavramasının temsil edildiği anıtın, silaha ismini vermiş olan şehrin simgesi olması bekleniyor. Kırıkkaleliler ise anıtın sergilediği büyük şehir parkın açılışını dört gözle bekliyor.

"Bu anıtı tüm şehitlerimizin anısına yaptık"

Kırıkkale Belediyesi tarafından şehrin simgesi olmasını planlanan anıt önünde açıklamalarda bulunan Belediye Başkanı Mehmet Saygılı, bu anıtı tüm şehitler anısına yaptıklarını dile getirdi. Başkan Saygılı, "Kırıkkale oldukça yeni bir şehir, bu manada da Kırıkkale'yi herkes silahla tanıyor. Biz de silahımızı bu parkta simgeleştirelim, anıtını yapalım istedik ve şehrimizin tam merkezinde yer alan bu büyük şehir parkımızın da ortasına koyduk. Henüz tamamlanmadı, henüz her şey bitmiş değil hemen yanı başında bir Kırıkkale yazısı olacak, diğer yanında silahımızı tanıtan ve şehitlerimizin anısını yaşatan bir sütunumuz olacak. İnşallah bu ayın sonu itibariyle bitirmeyi planlıyoruz. Bütün Kırıkkaleli hemşehrilerime hayırlı olsun dileklerimi iletiyorum" ifadelerini kullandı.

"Şehrimizin simgesi olacak"

Bu anıtı yapmaktaki ilk amaçlarının şehirde şehitlere dair bir anıta yer vermek olduğunu belirten Başkan Saygılı, "Aynı zamanda da şehrimizin bu anıt simgesi olsun düşüncesiyle hareket ettik ve Kırıkkale'yi de simgeleyecek en doğru şeyin silah olduğunu biliyorsunuz. Nereye giderseniz gidin, bunu söylerler. Hatta şöyle bir bizim sloganımız var, silaha adını veren şehirdir Kırıkkale. Bizde bu ikisini yani hem şehitler için hem de Kırıkkalemizin simgesi olması niyetiyle böyle bir eser ortaya çıktı. Bunun yapılmasında Kırıkkale'nin Makine Kimya işçileri Metal-İş Sendikalarının katkısı oldu, sağ olsunlar. Onların katkısıyla bu anıtımız ortaya çıktı. Kırıkkalelilerde de bu yönde bir beklenti vardı, böyle bir anıtın yapıldığını duyan vatandaşlarımız bu durumdan çok memnun" şeklinde konuştu. - KIRIKKALE

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Mehmet Saygılı Kırıkkale Türkiye Politika Güncel Haberler

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Kobani Davası'nda karar! Ahmet Türk'e 10 yıl hapis cezası verildi, Sırrı Süreyya Önder ve Ayhan Bilgen beraat etti

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Selahattin Demirtaş'a Kobani Davası'nda 42 yıl hapis cezası

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Figen Yüksekdağ, Kobani Davası'nda 30 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Bakmadan Geçme

Aleyna elendi mi? Survivor Aleyna elendi mi gitti mi? 17 Mayıs okullar tatil mi? Bugün okullar tatil mi? İstanbul, İzmir, Ankara okullar tatil mi? Bodrumspor-Çorum FK maçı ne zaman? 28 Şubat Davası'nda affedilen generaller kim, isimleri ne? 17 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 17 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 17 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 17 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 17 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 17 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 17 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 17 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 17 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 17 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu?
CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

CHP lideri Özgür Özel: Kobani davası her yönüyle siyasi bir dava

title