Haberler

Denizi Olmayan Şehirde Tekne Keyfi

Tokat’ta denizden yüzlerce kilometre uzakta Almus Baraj Gölü’nde tekne turu yapan vatandaşlar deniz özlemini gideriyor.

Tokat'ta denizden yüzlerce kilometre uzakta Almus Baraj Gölü'nde tekne turu yapan vatandaşlar deniz özlemini gideriyor.

Tokat'ın Almus Kaymakamlığı Köylere Hizmet Götürme Birliği Başkanlığı ve Orta Karadeniz Kalkınma Ajansı tarafından 'Mavi ve Yeşilin Büyüsü' isimli projesi kapsamında kurulan tesis hafta sonları tatilcilerin akınına uğruyor. Balıkesir'in Ayvalık ilçesinden iki yıl önce satın alınarak karayolu ile Tokat'a getirilen 10 ton ağırlığında, 19 metre uzunluğunda, 5.06 metre genişliğindeki tekne büyük ilgi görüyor. Yemyeşil ormanla kaplı dağların arasında yer alan Almus Barajı'nda 'Al Yazmalım' adlı gezi teknesi ile tura katılan vatandaşlar muhteşem doğanın keyfine varıyor.

Deniz özlemini gideriyorlar

Almus Belediye Başkanı Hasan Hüseyin Arıkan, barajda vatandaşların tekne turu ile deniz özlemini giderebildiklerini söyledi. Bölgede turizmin canlanması adına 40 odalı bir motelin de tamamlanmak üzere olduğunu ifade eden Başkan Arıkan, "Karadeniz'e yaklaşık 300 kilometre mesafedeyiz. Ancak Almus ilçemiz bu 300 kilometrelik mesafeyi ortadan kaldırıp Tokat ve diğer ilçelerimize 50-60 kilometre mesafede deniz özlemini gidermek üzere barajımızda cüzi bir bütçe ile valimiz buraya bir tekne almayı öngörmüştü. Yaklaşık 2 yıldır hizmet veren teknemizle vatandaşlar turlara katılıp bu eşsiz manzaranın keyfini sürebiliyor" dedi.

Adalet Bakanlığı Genel Müdür Yardımcısı Erdinç Avşar, Ankara'dan Tokat'a hafta sonları gezmeye geldiklerini ifade ederek, "Niksarlıyım, Almus bizim için kıymetli turizme yönelik bir ilçe. Küçük ve şirin bir ilçenin bu tür projelerle etkin ve verimli hale geleceğine inanıyorum. Böyle bir teknenin olması insanların ilgisini çekiyor. Güzel bir şey olduğunu düşünüyorum. Bizlerde ilk defa deneyeceğiz" diye konuştu.

Tekne turu yapan vatandaşlar da baraj gölünde tekne ile gezinti yapmaktan mutlu olduklarını kaydetti. - TOKAT

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Köylere Hizmet Götürme Birliği Karadeniz Tokat Almus Politika Güncel Haberler

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Erdoğan'dan İmamoğlu'na gönderme: Belediyelerin görevi gazetecileri şarap festivaline götürmek değil

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Helikopterin enkazını bulan Akıncı, İran'da paniğe neden oldu: Füzelerimizin yeri ifşa oldu

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Cumhurbaşkanı Erdoğan: İran'daki helikopter kazası nedeniyle 1 günlük milli yas ilan ediyoruz

Bakmadan Geçme

21 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? X çöktü mü, Twitter çöktü mü, sorun mu var, problem ne? 21 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 21 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 21 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 21 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 21 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Süper Loto sonuçları açıklandı mı? 21 Mayıs Süper Loto kazanan numaralar neler? Süper Loto sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? 21 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 21 Mayıs AFAD ve Kandilli deprem listesi! 21 Mayıs Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? Cüneyd öldü mü, intihar mı etti? Kızıl Goncalar Cüneyd diziden ayrıldı mı? 21 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 21 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Gaddar neden bitiyor? FİNAL YAPIYOR! Gaddar niye final yapıyor? Asgari kurumlar vergisi nedir, ne kadar olacak? Hangi şirketler asgari kurumlar vergisi ödeyecek?
Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

Kocaeli'de genç kızın ölümüyle mide bulandıran gerçek emniyette gün yüzüne çıktı

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title