Haberler

Özay Gönlüm'ü Anma Gecesi

Ege yöresinden derlediği türküler ve "Yaren" adını verdiği kendine özgü üçlü bağlamasıyla Türk Halk Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Özay Gönlüm için sivil toplum örgütleri ve sanatçı Mehmet Söyleyici tarafından Karlsruhe'de, "Özay Gönlüm'ü Anma"...

Ege yöresinden derlediği türküler ve "Yaren" adını verdiği kendine özgü üçlü bağlamasıyla Türk Halk Müziği'nin unutulmaz isimlerinden Özay Gönlüm için sivil toplum örgütleri ve sanatçı Mehmet Söyleyici tarafından Karlsruhe'de, "Özay Gönlüm'ü Anma Gecesi düzenledi. Karlsruhe Mozaik Müzik okulu salonu'nda gerçekleştirilen Özay Gönlüm'ü Anma Gecesi'nde Denizli'nin yöresel ürünlerinin bulunduğu Denizli gazozu, leblebisi, Tavas baklavası ikram edildi. Ettlingen Türk Halk Dansları Topluluğu'ndan Erdinç Koçak Zeybek gösterisi, Necla Koçak'ta yöresel şive ile Ninenin Mektupları'nı okudu.

Sanatçı Mehmet Söyleyici merhum sanatçının türkülerini seslendirdi, yöresel şive ile söylediği manileri okudu. Konuklar, Denizli şivesiyle, merhum Özay Gönlüm'ün sesinden Ninenin Mektupları'nı ve Mehmet Aga'yı dinledi. Misafirler, sanatçıların söylediği türküler arasında seslendirilen Denizli horozunun sesini dinledi. Gecede konuşan sanatçı Mehmet Söyleyici, Özay Gönlüm'ün Anadolu topraklarında yetişen büyük bir sanatçı olduğunu söyledi. Özay Gönlüm'ün eserlerinde insanların Anadolu'yu daha yakından görebileceğini belirten Söyleyici, "Anadolu'nun neresine giderseniz gidin mutlaka aynı içtenliği, aynı samimiyeti görürsünüz. Ama Özay Gönlüm bir başka. Çocukluğumuzda o Yaren'iyle, ninesine yazdığı mektuplarında, aslında bizlerin düşüncelerini ifade eder. O, Anadolu insanının çelişkilerini, uyumunu, birliklerini ifade eder. Anadolu insanının bu gönül genişliği, dünyanın neresine giderseniz gidin kedini hissettiriyor. Bu ülkenin geleceği çok güzel olacak" dedi. Baden Würtemberg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayşe Kozakoğlu, Özay Gönlüm'ün sadece bir halk müziği sanatçısı, saz sanatçısı olmadığına dikkati çekerek, "Özay Gönlüm bir ozandı, bir aşıktı. Özay Gönlüm 20. yüzyılda hatta 21. yüzyılda gerek Ege'nin gerek tüm Türkiye'nin çok önemli sanatçılarından birisi. Hala müziğini yapmaya devam ediyor, hala ozan ve aşıklığını yapmaya devam ediyor. hala Türkiye'nin güzel sesi olmaya devam ediyor" dedi. Geceye Mozaik Müzik Okulu sahibi Hakan Çevik, Baden Würtemberg Atatürkçü Düşünce Derneği Başkanı Ayşe Kozakoğlu, Karlsruhe Türk Okul Aile Birliği Başkanı Erdem Arın, Ettlingen Türk Okul Aile Birliği Başkanı Avni Koçak, Tiyatro sanatcısı Ruşen Kartaloğluve vatandaşlar katıldı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özay Gönlüm Karlsruhe Ege Politika Güncel Haberler

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

2 milyon 950 bin TL'ye aldığı evin gerçek fiyatını öğrenince hayatını şokunu yaşadı

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Şiddet olaylarının tırmandığı Fransa'nın özerk bölgesi Yeni Kaledonya'da OHAL ilan edildi

Binaya asılan 'Allah belanı versin Nurettin' yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Binaya asılan "Allah belanı versin Nurettin" yazılı pankart vatandaşları şaşırttı

Bakmadan Geçme

16 Mayıs hangi burç? 16 Mayıs'ta doğanlar hangi burç oluyor? 16 Mayıs tarihi hangi burç olur? Türkiye- Japonya voleybol maçı ne oldu? Filenin Sultanları kazandı mı? #127952 KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 16 MAYIS PERŞEMBE 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? MÜGE ANLI CANLI İZLE! 16 Mayıs Müge Anlı Canlı İzleme Linki! Müge Anlı son bölüm neler oldu? #128250 MİLLİ SAVUNMA BAKANLIĞI İŞÇİ ALIMI KURA ÇEKİMİ 2024! MSB 1829 personel alımı kura çekim sonuçları ne zaman, saat kaçta açıklanacak? 16 MAYIS BİM AKTÜEL ÜRÜNLER KATALOĞU! Bu hafta BİM'de neler var, hangi ürünler geldi? Resmi Gazete bugün (16 Mayıs) kararları neler? Resmi Gazete atama kararları 2024! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 16 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 16 Mayıs dün gece deprem mi oldu? 16 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 16 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 16 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 16 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 16 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi!
Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

Öldürülen motokuryenin babası emekli albay çıktı: 25 bin asker geçti elimden ama çocuğumu koruyamadım

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title