Haberler

Otobüs Durağında Bekleyen Kadına "Taciz" Davası

Durakta bekleyen kadını "kaş göz işareti" yaparak taciz ettiği iddiasıyla hakkında "cinsel taciz" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı Mahkeme, şikayetçi kadının, davranışları yanlış anlamış olabileceği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

Otobüs durağında bekleyen kadını "kaş göz işareti" yaparak taciz ettiği iddiasıyla hakkında "cinsel taciz" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılan sanığın yargılanmasına başlandı.

Mahkeme, şikayetçi kadının, davranışları yanlış anlamış olabileceği gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

Anadolu Adalet Sarayı 8. Sulh Ceza Mahkemesi'nde görülen duruşmaya müşteki Meliha Ö. katılmazken, sanık Hayreddin K. hazır bulundu.

Duruşmada savunması sorulan sanık Hayrettin K, suçlamayı kabul etmediğini belirterek, "Müştekiyi tanımam. Olay günü bir kafeteryada arkadaşımla kahvaltı yapacaktık. Kafenin önünde bir süre arkadaşımı bekledim. Bulunduğum yerin karşısında otobüs durağı vardı. Ancak ben müştekiyi hiç fark etmedim. İddia edildiği gibi ona bakmadım. Beraatimi istiyorum" diye konuştu.

Mahkeme hakimi Nuh Hüseyin Köse, her ne kadar sanık hakkında müştekiyi taciz ettiği iddiasıyla kamu davası açılmış olsa da iddianın "kaş göz işareti" yapmak şeklinde olduğu ve sanığın iddiaları tamamen yalanlayıp olay yerinde arkadaşını beklediğini beyan ettiğini bildirdi.

Otobüs durağının ise sanığın beklediği yerin karşı yolunda olduğunu ve arada uzun bir mesafe bulunduğunu kaydeden Köse, bu mesafeden müştekinin, sanığın davranışlarını yanlış anlamış olma olasılığının bulunduğunu ve atılı suçu işlediğine dair soyut iddiadan başka delil olmadığı gerekçesiyle sanığın beraatine karar verdi.

İddianame

Anadolu Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Meliha Ö'nün Bostancı'ya gitmek üzere otobüs durağında beklediği sırada bir adamın araçla yanından geçerken kendisine baktığı ve daha sonra durağın karşısına aracını park ederek 45 dakika boyunca kendisine bakarak arada "kaş göz işareti" yaptığını belirttiği anlatıldı.

Meliha Ö'nün, bu durumdan rahatsız olduğu ve aracın plakasını alarak polise ihbar ettiği kaydedilen iddianamede, müştekinin iddiasını teyit edici teknik tespit ya da tanık beyanı gibi bir delil göstermese de kadınlık onurunu, namus ve iffet duygularını, toplum tepkisini göze alarak böyle bir şikayeti yapmış olması nedeniyle sanık hakkında "cinsel taciz" suçlamasıyla 3 aydan 2 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açılması talep edilmişti. - İstanbul

Kaynak: AA / Güncel

Anadolu Adalet Sarayı Hüseyin Köse Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title