Haberler

Osmaniye Yatalak Hasta, Ambulans Yerine Otomobil Bagajında Taşındı

Yatalak hasta, ambulans yerine otomobil bagajında taşındıOSMANİYE'de 80 yaşındaki yatalak İsmail Karaboyun, tedavi için getirildiği hastanedeki muayenesinin ardından, evine gidebilmek için ambulans yerine otomobil bagajında götürüldü.

Yatalak hasta, ambulans yerine otomobil bagajında taşındı

OSMANİYE'de 80 yaşındaki yatalak İsmail Karaboyun, tedavi için getirildiği hastanedeki muayenesinin ardından, evine gidebilmek için ambulans yerine otomobil bagajında götürüldü. Babasının hastane bahçesinde 2 saat ambulans için bekletildiğini iddia eden Veli Karaboyun, konuyla ilgili Valiliğe, BİMER'e ve Sağlık Bakanlığına şikayette bulunduğunu söyledi. İl Sağlık Müdürlüğü ise kendilerine konunun iletilmesinin ardından ambulans sevk edildiğini ancak ailenin kabul etmediğini açıkladı.

Toprakkale İlçesi Dağıstan Mahallesi'nde oturan Veli Karaboyun, sabah saat 10.00 sıralarında prostat kanseri olan yatalak hasta babası İsmail Karaboyun'u ambulans ile Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına getirdi. Tedavinin ardından eve dönebilmek için ambulans talebinde bulunduğunu söyleyen Karaboyun, hiç bir sonuç alamadığını ileri sürdü. Ambulans olmayınca yaşlı adam, aracın bagajına konulup, evine götürüldü.

Ambulans verilmemesine tepki gösteren Karaboyun, Babam yatalak hasta, tedavi için hastaneye getirdik. Geri götürebilmek için 112'yi aradım 'yardımcı olamayız' dediler, evde bakım hizmetleri ile görüştüm 'bizim aracımız 15 günden önce çıkamaz' dediler, hastane yönetimine yönlendirdiler, onlar da 'biz yardımcı olamayız' dediler. Valiliğe, BİMER'e ve Sağlık Bakanlığına şikayette bulundum. 3-4 saattir burada bekliyorum. Bu hasta aç susuz burada bekliyor, hasanın demek ki değeri yok dedi.

Babasının 12 defa prostat ameliyatı olduğunu ifade eden Karaboyun, Bu devlet böylemi bakacak bu hastaya diyerek tepkisini dile getirdi.

AMBULANS GÖNDERİLDİ KABUL ETMEDİLER

Öte yandan iddialarla ilgili yazılı bir açıklama yapan İl Sağlık Müdürlüğü, şu bilgileri verdiOsmaniye 112 Komuta Kontrol Merkezi aranarak hastaneye hasta nakli istenmiş ve hasta saat 0958'de Osmaniye Devlet Hastanesi Ek Hizmet Binasına nakledilmiştir. Hastanın hastane ek binasında muayenesini tamamlanmıştır. Hasta yakınları 112 Acil Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezini arayarak eve naklini istemiştir. 112 Acil Hizmetleri Komuta Kontrol Merkezi tarafından hasta evde sağlık hizmetlerine yönlendirilmiştir. Sağlık Müdürlüğümüzün haberi olduğu ilk anda sosyal sorumluluk kapsamında hareket edilerek ilgililere gerekli talimatlar verilmiş ve 1 ambulansımız hastaneye yönlendirilerek hastaya ulaşılmıştır. Ancak hasta verilecek bu hizmeti reddetmiştir.

Müdürlüğümüz tarafından bu konuda ile ilgili gerekli incelemeler başlatılmıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Osmaniye Devlet Hastanesi İl Sağlık Müdürlüğü Toprakkale Dağıstan Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title