Haberler

14 Kişinin Öldüğü Kaza Sonrası, İzinsiz Geziyle İlgili Soruşturma Başlatıldı

Güncelleme:

Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün dönüş yolunda kaza yapması sonucu 14 kişi can vermişti. Gezinin izinsiz düzenlendiği ortaya çıktı.

Hatay Valiliği, İskenderun'dan Osmaniye'ye geziye giden ilkokul öğrencileri ile öğretmen ve velileri taşıyan midibüsün sulama kanalına devrilmesi sonucu 14 kişinin hayatını kaybettiği kazaya ilişkin, gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiğinin tespit edildiği ve konuyla ilgili soruşturma başlatıldığını duyurdu.

GÜNÜBİRLİK GEZİDEN DÖNÜYORLARDI

Valiliğin internet sitesinde yer alan açıklamada, İskenderun ilçesi Beş Temmuz İlkokulu velilerinin organize ettiği günübirlik Osmaniye Aslantaş Milli Parkı gezisi sırasında öğrenci ve velileri taşıyan midibüsün dün saat 19.16 sularında yaşanan trafik kazası neticesinde Cevdediye beldesinde bulunan DSİ Sulama Kanalı'na devrildiği kaybedildi.

Elim kazada midibüste bulunan yolculardan 5'i öğrenci, 1'i öğretmen, 6'sı veli, araç şoförü ve 1 bebek olmak üzere 14 kişinin hayatını kaybettiğinin belirtildiği açıklamada, şu ifadelere yer verildi:

2 YARALININ DURUMU AĞIR

"Kazada Nur Seviner, Ferruşah Eşen, Nehir Uludağ, Beritan Geyik, Merve Pembe, Sevgi Ayaz, Ahmet Cebeci, Bahadır Karakurt, Meral Sarı, Umut Ayaz, Baver Keyik, Sultan Keyik, Yağmur Keskin ve Müzeyyen Keskin hayatını kaybetti. Kazadan yaralı olarak kurtulan 24 kişi, ayakta tedavilerinin ardından taburcu edilmiş olup, durumu ağır olan 2 kişinin tedavisi devam etmektedir.


SÖZ KONUSU GEZİ İÇİN MÜLKİ AMİRDEN İZİN ALINMAMIŞ

Söz konusu gezinin, MEB Sosyal Etkinlikler Yönetmeliği'nin 21. Maddesi'ne aykırı olarak mülki amirden izin alınmadan düzenlendiği tespit edilmiş olup, konu ile ilgili soruşturma başlatılmıştır. Kazada hayatını kaybeden vatandaşlarımıza Allah'tan rahmet, yakınlarına sabır ve başsağlığı, yaralı vatandaşlarımıza acil şifalar dileriz."

CENAZELER İSKENDERUN'DA

Bu arada, kazada yaşamını yitiren 14 kişinin cenazesi, sabah saatlerinde İskenderun Devlet Hastanesi morguna getirildi.

Yakınlarını kaybedenlerin hastane morgu önünde bekleyişi sürerken cenazeleri teslim alan bazı ailelerin sinir krizi geçirdiği gözlendi.


EĞİTİME 1 GÜN ARA VERİLDİ

Kaza nedeniyle Valilik talimatıyla Beş Temmuz İlkokulu'nda bugün eğitime ara verildi.

Öğrencilerin olmadığı okulda, bazı öğretmen ve velilerin bahçede bekledikleri görüldü.

Kaynak: AA / Güncel

İskenderun Osmaniye Eşen Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet? 1 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Şampiyonlar Ligi yarı final tek maç mı, rövanş var mı? 1 Mayıs Çarşamba Taksim'de hava nasıl olacak? 1 Mayıs 2024 Beyoğlu hava durumu Ankara amblemi, logosu mu değişecek, yeni logo ne olacak 2024?
500

Yorumlar (18)

Adınızı Yazın:

HAFTA SONU NE İZNİ ARKADAŞ. SONRA İZİN ALINSA BU KAZA ENGELLENECEK MİYDİ? MAL BULMUŞ GİBİSİNİZ? GÜYA HABER YAPIYORSUNUZ ÖYLE Mİ?

14
3
yanıtYanıtla
AZİİİ:

KİM İZİN ALIYOR ALLAH AŞKINA PİKNİK İÇİN BUNU BİLEN KAÇ KİŞİ VAR HEM İZİN ALINSA İZİN VERİLMEYECEKMİYDİ AMAN Bİ SUÇLU BULALIMDA KİM OLURSA OLSUN MANTIĞI ALLAH RAHMET EYLESİN KAZAYA SEBEP OLANI BULUN YETER

10
0
yanıtYanıtla
aa:

izin alınmıştır hiç bir öğretmen izinsiz böyle bir şeye kalkışmaz resmen topu üzerinden atmaya çalışıyor yetkililer

8
1
yanıtYanıtla
musa dunya:

anaokuludan ilkokula geçiş töreni 4 sınıf 8 e geçiş töreni 8. sınıftan 12. sınıf töreni birde gece şenlik çıkardınız parayı insanlar sokakta buluyor heralde

8
0
yanıtYanıtla
mahmut:

İzin alsa kaza olmayacak mıydı? Yollar adam gibi batı standartlarında yapılacak, şöför eğitimli insan olacak, bu işin başka çaresi yok. Baksana şöföre! bu tır neden bekliyor merak etmeden basıyor gaza.

7
0
yanıtYanıtla
okula yardım:

Okul yöneticileir ve meb için Geziler Yeni Gelir kapısı, çok tatlı para toplayıp kendi gezmelerini de bedavaya getirip , zaten velilerin sırtına yıkıyorlar. Şoförler uykusuz, ne olduğu belirsiz. . . Öğrenci ve veliler tedbirsiz Allah a emanet. Çocukların Anneleri bilinçsiz ve cahil oluca böyle sömürülüyor millet, belkide can veriyor. .

5
2
yanıtYanıtla
ömer:

Cok aci cok. Diyecek bir sey bulamiyorum.

7
0
yanıtYanıtla
Alp:

Mülki amir izin verince kaza olmuyor mu?Mülki amir izin verip kaza olunca Mülki amir sorumlu tutuluyor mu?Veliler kendi başlarına gezi düzenleyemez mi?Düzenleyip öğretmeni çağıramazlar mı?Sorular sorular. . . Allah Rahmet eylesin. Allah sabrı cemil ihsan eylesin.

7
0
yanıtYanıtla
adanalı:

kardeşim izin alınsa sanki olmayacak. allah rahmet eylesin kader bu şöyle olsa böyle olsa allakh takdir etmiş. ihmal varsa siz ona bakın.

4
1
yanıtYanıtla
kaya:

Sadece trafik değil hiçbir işi doğru dürüst beceremiyoruz. sadece biz değil libyadan pakistana kadar bir çizgi çiz. bu topraklarda yaşayan bütün insanlar aynı. bunların bir ortak özelliği var. onu da siz bulun

3
2
yanıtYanıtla
Tüm 18 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title