Haberler

Öncüpınar Sınır Kapısında Yoğunluk

Güncelleme:

Rejime bağlı güçlerin Halep'e düzenlediği saldırılardan kaçan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde yoğunluk oluşturdu.

Rejime bağlı güçlerin Halep'e düzenlediği saldırılardan kaçan Suriyeliler, Öncüpınar Sınır Kapısı çevresinde yoğunluk oluşturdu.

Ülkelerindeki iç savaştan kaçan Suriyeliler, pasaportlarıyla Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan geçerek Türkiye'ye gelmeye devam ediyor. Yanlarında birkaç parça eşya ile Türkiye'ye gelenler, sınırda kendisini bekleyen yakınlarıyla Kilis ve çevre illere geçerken az sayıdaki Suriyelinin ise Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan ülkesine döndüğü görüldü.

Suriye tarafında korkuya Türkiye tarafında ise tedirginliğe yol açan dünkü patlamanın ardından sınırın iki tarafında da güvenlik önlemleri en üst seviyeye çıkarıldı. Türkiye tarafında alarm durumuna geçen güvenlik güçleri zırhlı araçlarla sınır hattında önlemlerini arttırdı.

Bu arada Esselame Sınır Kapısı'nın bulunduğu alanda Özgür Suriye Ordusu (ÖSO) güçlerinin önlemlerini arttırdığı ve sınıra yakın noktalarda kontrol noktaları oluşturduğu bildirildi.

Öte yandan Öncüpınar Sınır Kapısı'ndan Suriye'ye yardım malzemesi taşıyan tırlar yaşanan yoğunluktan dolayı yaklaşık 10 kilometre kuyruk oluşturdu.

-İHH'dan Suriye'ye 7 tır yardım

Bangladeş'ten yola çıkan 7 tır İstanbul üzerinden Kilis Öncüpınar Sınır Kapısına geldi. Suriye'ye gidecek tırlarda giyim malzemesi bulunuyor. Giyim malzemesi bulunan tırlar, gümrükteki işlemlerin ardından Suriye'ye geçti.

Tır şoförü Mehmet Kılıç, gazetecilere yaptığı açıklamada, tırların Bangladeş'ten geldiğini ve 3 günden beri yolda olduğunu belirtti.

Tırlarda giyim malzemesi bulunduğunu ifade eden Kılıç, "İHH olarak Suriye'ye yardımlarımız devam ediyor. 7 tır ile Bangladeş'ten yola çıktık. İstanbul üzerinden Kilis Öncüpınar Sınır Kapısı önüne geldik. Gümrükteki işlemlerimizin ardından tırlar Suriye'ye gönderilecek. Suriyeli kardeşlerimize Allah yardımcı olsun. İnşallah bir an önce bu savaş biter" dedi.

Kaynak: AA / Güncel

Bangladeş Türkiye Suriye Kilis Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title