Haberler

Ölen Sağlıkçılar Anısına Denize Karanfil

Güncelleme:

Sağlık Sağlık ve Sosyal Hizmet Emekçileri Sendikası (SES) İzmir Şubesi görevi sırasında yaşamını yitiren sağlık çalışanları anısına denize karanfil attı.

14 Mart Tıp Haftası dolayısıyla görevi başında yaşamını yitiren sağlık çalışanlarını anmak isteyen SES İzmir Şubesi üyeleri Cumhuriyet Meydanı'ndan denize karanfil attı. Meydanda toplanan yaklaşık 50 kişilik grup adına konuşan SES İzmir Şube Başkanı Veli Atanur, toplum için sağlık, kendileri için can güvenliği istediklerini dile getirdi. Sağlığın ticaretini yapanların mesleği itibarsızlaştırmaya çalıştığını ifade eden Atanur, "Gazete ilanlarıyla sağlıktan ve sevgiden bahsedenlerin bütün sevgisi insana ve mesleğimize değil, para ve sağlığın ticaretinedir. Hükümetin yürüttüğü hürmetsiz yaklaşım, hekimleri ve sağlık çalışanlarını itibarsızlaştırma politikası şiddet olarak geri dönmektedir. Her gün fiziksel saldırı olaylarıyla karşı karşıya kalıyoruz. Türkiye'de her alanda artan şiddetin sebebi uygulanan politikalardır" dedi. Sivas olaylarında katledilen Dr. Behçet Aysan'ın şahsında tüm katledilen sağlık çalışanlarını andıklarını söyleyen Atanur, insan vicdanında zamanaşımının olmadığını ifade etti. Sağlık sisteminin soygun sistemine dönüştüğünü öne süren SES İzmir Şube Başkanı Dr. Veli Atanur, "Ek para ödenmeyeceğini söylüyorlardı, katılım payından yatak payına, her şeyden para istemeye başladılar. Biz vermekten bıktık usandık onlar almaya doymadılar. Ellerinden gelse canımızı da alacaklar" diye konuştu. Dr. Atanur sağlık çalışanlarının kar değil, toplumsal yarar, herkese eşit, ulaşılabilir, katkı payı olmadan, nitelikli bir sağlık hizmeti istediğini sözlerine ekledi. Basın açıklamasının ardından grup ellerindeki karanfilleri denize attı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

14 Mart İzmir Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title