Haberler

Nükleer Tehlikeye Karşı Çıkmayana Oy Yok

Güncelleme:

Mersin NKP üyeleri, "Akkuyu nükleer santraline hayır" sloganıyla 30 Martta Nükleer Tehlikeye Karşı Çıkmayana Oy Yok kampanyası başlattı.

Mersin Nükleer Karşıtı Platform (NKP) üyeleri, "Akkuyu nükleer santraline hayır" sloganıyla "30 Mart'ta Nükleer Tehlikeye Karşı Çıkmayana Oy Yok" kampanyası başlattı.

Kuva-yı Milliye Caddesi üzerindeki Metropol İş Merkezi önünde bir araya gelen nükleer karşıtlarına, CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner, HDB Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü, Akdeniz Belediye Başkanı Fazıl Türk, CHP Mersin İl Başkanı Faruk Akar ve Mersin Tabip Odası Başkanı Galip Kırıcı da destek verdi. Grup adına açıklama yapan Mersin NKP Dönem Sözcüsü Sabahat Aslan, nükleer santrallerin yatırım, işletim ve söküm maliyetleri açısından en pahalı elektrik üretim santralleri olduğunu iddia ederek şöyle konuştu: "Yakıt olarak doğada kısa bir süre sonra tükenecek kaynakları kullanır. Teknoloji olarak dışa bağımlıdır. Üretim güvenirliği düşüktür. Nükleer santral kazaları önlemediği için ve olası bir kazadan sonra felaketin büyümesini engelleyici tedbirlerin yetersizliği nedeniyle nükleer santralleri yapan hiçbir yapımcı şirket, devletlere risk garantisi vermiyor. Dünyada hiçbir sigorta şirketi nükleer santralleri sigorta etmiyor."

Dünyada pek çok ülkenin nükleer enerjiyi artık terk ettiğini belirten Aslan, şunları söyledi: "Ülkemizin nükleer çöplük olmasına, nükleer silahlanmaya, dünyada işsiz kalan nükleer lobilerin kar hırsları yüzünden, çocuklarımızın ve ülkemizin geleceğini karartacak olan nükleer santral projelerine karşı duruyoruz. O yüzden '30 Mart'ta Nükleer Tehlikeye Karşı Çıkmayana Oy Yok' kampanyası başlattık. Projenin iptal edilmesini istemeyenlere oy vermeyin."

CHP Mersin Milletvekili Aytuğ Atıcı, bütün Mersinlilerin bu santrale karşı durmak zorunda olduğunu kaydederek sözlerini şöyle sürdürdü: "Çünkü çocuklarına herkesin borcu var. Mersin'de yaşamayanlarda tıpkı Suriye'deki, Afganistan'daki savaşa karşı çıktıkları gibi, dünyanın her tarafındaki kötülüklere karşı çıktıkları gibi Mersin'deki nükleer santrallere de karşı çıkacaktır. Bu santrale karşı çıkan NKP Mersin ekibini de gerçekten yürekten kutluyorum."

CHP Denizli Milletvekili İlhan Cihaner de nükleer santrallere herkesin karşı çıkması gerektiğini vurgulayarak sözlerini şöyle sürdürdü: "Sadece nükleer santral kurma azmiyle değil aynı zamanda biliyorsunuz ülkenin derelerine saldırılıyor. NKP'nin bu mücadelesini ben çok anlamlı buluyorum. Yakın geçmişimizde Fukuşima, Çernobil gibi örnekler varken daha tıbbi atıkları bile halka zarar vermeyecek şekilde depolanmadığı bir dönemde nükleer santral yapılabileceğini düşünmek bile istemiyorum. Ben bu mücadelenin başarıya ulaşacağına inanıyorum."

HDP Eş Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü de NKP'nin bu çağrısını son derece yerinde bulduğunu belirterek "Aslında çağımızda bir siyaset yapılacaksa onun nasıl yapılacağına dönük gösterge olarak gözüküyor. Çünkü doğaya karşı suç işleyerek yaşamak ya da doğayla barışık yaşamak gibi iki siyaset hakkı var. Biz doğayla barışık yaşamayı hem benimsiyoruz. Ayrıca, biz Mersin'deki bütün canlılara karşı kendimiz sorumlu ve vekili hissediyoruz" dedi.

Konuşmaların ardından kampanya ile ilgili hazırlanan broşürler vatandaşlara dağıtıldı. - MERSİN

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

İlhan Cihaner Aytuğ Atıcı Denizli Mersin Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 1 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! Hititler Türk mü? Hititler günümüzde hangi devlet, millet?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title