Haberler

Norveç'in Stavanger Kenti Trafik Yoğunluğuna Karşı Ücretsiz Toplu Taşıma Hizmeti Sunacak

Güncelleme:

OSLO, 23 Mayıs (Xinhua) -- Norveç'in güneybatısındaki Stavanger kenti, Temmuz'dan itibaren kentlilere toplu taşımayı ücretsiz sunmaya hazırlanıyor.

OSLO, 23 Mayıs (Xinhua) -- Norveç'in güneybatısındaki Stavanger kenti, Temmuz'dan itibaren kentlilere toplu taşımayı ücretsiz sunmaya hazırlanıyor.

Stavanger Belediye Başkanı Nessa Nordtun, Pazartesi günü yaptığı açıklamada bu projeye 200 milyon Norveç kronunun (18,4 milyon ABD doları) ayrıldığını söyledi.

Halk, yıl boyunca kentteki tüm otobüs, vapur ve trenleri ücretsiz kullanabilecek.

Girişim, araç trafiğindeki artışa karşı mücadeleyi ve Norveç'in dördüncü büyük kentinde sürdürülebilir ulaştırmanın kullanımını teşvik etmeyi amaçlıyor.

Belediye Başkanı Nordtun, "Kent, otomobillere bağımlılığı azaltarak karbon ayak izini ve trafik yoğunluğunun en üst düzeye çıktığı saatlerde tıkanıklığı azaltmayı, böylelikle hem çevreye hem de araç sahiplerine fayda sağlamayı hedefliyor" dedi.

Stavanger'de araç trafiği, nüfus artışı ve gelişen iş sektörü yüzünden artıyor.

Bu nedenle yerel hükümet, yolcu seyahatlerinin en az yüzde 70'inin yaya olarak, bisiklet ya da toplu taşıma vasıtasıyla yapılmasını sağlama konusunda hedef belirledi. Ücretsiz toplu taşıma hizmeti sunulması, bu hedefin yakalanmasına yönelik güçlü bir teşvik oluşturacak.

Girişimin nihai bütçesi ile teknik ayrıntılarının, 19 Haziran'daki belediye meclisi toplantısında onaylanması bekleniyor.

Kaynak: Xinhua / Güncel

Norveç Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 26 Nisan Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 26 Nisan dün gece deprem mi oldu? 36 bin sözleşmeli sağlık personeli ataması ne zaman yapılacak, branşları ne? Uyku apnesi ehliyet alamıyor mu? Uyku apnesi nedir? Türk Telekom Sil Süpür nerede, uygulamanın neresinde? Emrah Büke kimdir? Şehit Polis Emrah Büke kaç yaşında, nereli, memleketi neresi? Emrah Büke cenaze namazı ne zaman kılınacak? Dostlara, arkadaşlara Cuma mesajları 2024! Cuma mesajı olarak gönderilebilecek anlamlı, kısa ve en güzel cuma mesajı! Vietnam yosun kurbağasının boyu ne kadardır? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! Ken Edwards 1 dakika içinde kaç hamam böceği yemiştir? Survivor Bil Bakalım soru cevaplar 26 Nisan 2024 Cuma! 26 Nisan 2024 On Numara çekiliş sonuçları açıklandı mı? On Numara sonuçları saat kaçta? On Numara CANLI izle! Bugün kazanan numaralar neler? 26 Nisan 2024 Konya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Konya'da elektrik ne zaman gelecek? 26 Nisan İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 26 Nisan 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 26 Nisan Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 26 Nisan Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title