Haberler

Mustafa Akıncı: Böyle Bir Devlet Yapılanması Olabilir mi

Güncelleme:

KKTC için "Yavru değil kardeş vatan" sözleriyle gündeme gelen KKTC Cumhurbaşkanı Akıncı, "Adada itfaiye müdürünü bile Ankara atıyor. Böyle bir devlet yapılanması olabilir mi?" dedi.

KKTC Cumhurbaşkanı Mustafa Akıncı, Banu Güven ArtıHaber'de neden yavru vatan değil de, kardeş ülke olmak istediklerini anlattı.

KKTC'nin bütünüyle Ankara'dan yönetildiğini, Merkez Bankası'ndan Polis teşkilatına kadar bütün kurumların Ankara'dan yapılan atamalar ile idare edildiğini vurgulayan Akıncı "Böyle bir devlet yapılanması olabilir mi?" diye sordu. Akıncı, Kıbrıs Türkleri'nin kendi kendini yöneten, kendi evinin efendisi olan bir idari yapı talep ettiğini söyledi.

İTFAİYE MÜDÜRÜNÜ BİLE ANKARA ATIYOR

Ada'da Merkez Bankası'nın başına bugüne kadar hiçbir Kıbrıslı Türk'ün getirilmediğini hatırlatan Cumhurbaşkanı Akıncı, Sivil Savunma'nın ya da itfaiyenin başına bile atama yapamadıklarını söyledi. Akıncı, adada itfaiyenin polise, polisin de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na, yani Ankara'daki Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı olduğunu söyledi.

İşte KKTC Cumhurbaşkanı'nın canlı yayındaki o sözleri:

"Yavru Vatan ifadesi Sayın Erdoğan'ın icad ettiği bir söylem değil. 1950'li yıllarda kullanılmaya başlandı. Türkiye, KKTC'yi devlet olarak tanıdıktan sonra işin renginin değişmesi gerekirdi ama böyle olmadı. Ben Yavru Vatan söylemini duygusal bir bağı ifade olarak yanlış görmüyorum. Ama bu toplumsal yapımızda bazı kurumlarımız var ve bu kurumlarda söz sahibi olmalıyız derken söylemimin altını dolduruyorum.

"KIBRISLI TÜRK SUBAY AĞZIYLA KUŞ TUTSA..."

Örneğin Kuzey Kıbrıs Merkez Bankası var. Ama buranın başına bir Kıbrıslı Türk'ün gelmesi mümkün değil. İlla ki Ankara'dan birisi tayin edilecek. Burada bir Kıbrıslı Türk subay ağzıyla kuş tutsa, hatta Genelkurmay Başkanı olacak seviyede de olsa en fazla Albay olabilir, oradan emekli olur. Başka türlüsü mümkün değil.

"BÖYLE BİR DEVLET YAPILANMASI OLABİLİR Mİ?"

Sivil Savunma Teşkilatı'nın başına bile bir Kıbrıslı Türk'ü atayamıyoruz. Biz itfaiyemizi bile yönetemiyoruz. Böyle bir devlet yapılanması olabilir mi? İtfaiye polise bağlı, polis de Güvenlik Kuvvetleri Komutanlığı'na, yani Ankara'daki Genelkurmay Başkanlığı'na bağlı."

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Mustafa Akıncı Merkez Bankası Kıbrıs Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (262)

OBJEKTİFmobilWeb@haberler.com:

Bati bu adami nasil etkisine almiski abuk subuk konusup sacmaliyor bune cesaret..Milli istihbarat teskilatimiz bu adam dis guclerin etkisine girerken ne is yapiyormusBuna nasil musade edilir..

3
112
yanıtYanıtla
Kardeş olmak için reşit olduğunu göster.:

Allah kardeşi kardeş yaratmış cebini ayrı yaratmış. . . Ben kendimi idare ederim de. Yardım istemiyoruz artık de. . Kendi üretimini kendin yap. . Geçinebilecek paranı rumlara teslim olmadan kazan, ben de senin artık büyümüş olduğuna kanaat getireyim. . Yan gelip yattığın müddetçe harçlığını ve maaşını ve harçlığını benden aldığın müddetçe bu ülkenin yavrususun. Kardeş kardeşin yardımcısıdır. . . Ama bu bile karşılıklıdır. . Ben zora düşersem sen bana yardım edebilecekmisin. . Haddini bileceksin önce. . Sizi başınıza buyruk bıraktığımız anda ilk yapacağın iş Rum palikaryalarla iş tutmak yavru vatanı rumlara peşkeş çekmek olacaktır. T. C. Türkiye için statejik önemi bulunan KKTC üzerindeki uluslararası haklarından asla taviz vermez. . Bunuda pek ala biliyoruz. . . Bu yazdıklarımında kesinlikle parti ile alakası yok. . Başta Bahçelide olsa Kılıçdaroğluda olsa kKTC için gerçek budur. . Bunun aksini düşünen benim düşmanımdır. . . .

9
104
yanıtYanıtla
Altug:

defedin su rezili. . sen kimsin lan, mala bak. . biz ne dersek onu yapacaksin vatan haini rezil. . kurtlerden sonra bide bu embesiller cikti basimiza. .

1
94
yanıtYanıtla
TIK,,,,TIK:

HOŞŞŞŞTTTTTT DE BAKAYIM BANA SEN KİMLERİN YEMLEMESİYLE GELDİN ORALARA HOŞŞŞŞTTTTTTTTTTTTTTT, TÜRKİYEYE VEDE TÜRKİYE REİSİ CUMHURUNA LAF ATMAK VE YETİŞTİRMEK SENİN NE HADDİNE , YERSİN OSMANLI ŞAMARINI OTURURSUN AŞŞAĞA

8
70
yanıtYanıtla
sancarhanmobilWeb@haberler.com:

Akıncı haddini bilmeli.Varlığınız T.C sayesinde.Bu terbiyesizliğin altında muhakkak başka birşey yatıyor.

2
71
yanıtYanıtla
BİZLER TÜRKÜZ VE KIBRISLIYIZ:

Bizler KIBRISLIYIZ VE TÜRKÜZ bu böyle bilinsin. Türklüğü de sizlerden öğrenmedik. Sizlerden neyi öğrendik saymaya kalksam satırlar sığmaz. terbiyem de müsade etmez.

69
3
yanıtYanıtla
masummobilWeb@haberler.com:

Kibrisi bilmeyenler hiç konuşmasın bence .adamlar yan gelip yatiyor .orayi türkiye besliyor..devlet mali deniz orda...

8
57
yanıtYanıtla
istanbul 21:

yavru vatan kardeş vatan 40 yıldır bu ülkenin ve türkiye insanının sırtında kalbur olmaktan başka bir işe yaramadı adamlar sadece sırtımızda yük oldu her yerde ayak bağı oldu

5
60
yanıtYanıtla
CumaliMobil-IOS:

Adam hakli

64
0
yanıtYanıtla
s sarıkayamobilWeb@haberler.com:

Her şeyiniz türkiyeden..kıbrısı düşmandan kurtaran türkiye..size türkiye para göndermese acınızdan ölür..maaşları bile ödeyemezsiniz..nankörlük yapmayın..ürettiginiz sattıgınız ne var..söyleyin bakalım..kıbrıstan türkiye maddi manevi her şeyini çekse..düşmana yem olursunuz

9
47
yanıtYanıtla
Tüm 262 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title