Haberler

Muğla'da Şiddetli Yağış

Güncelleme:

Muğla'nın Seydikemer ilçesinde şiddetli yağış nedeniyle tarım arazileri ve seraları su bastı, bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı.

Muğla'da şiddetli yağış- Seydikemer ilçesine bağlı Çukurincir Mahallesi'de derelerin taşması sonucu tarım arazileri ve seraları su bastı, yollardaki su birikintileri nedeniyle trafik durma noktasına geldi Seydikemer'de şiddetli yağış nedeniyle tarım arazileri ve seraları su bastı, bazı mahalle yolları ulaşıma kapandı.AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, dün geceden beri etkili olan şiddetli yağış nedeniyle ilçedeki dereler taştı, Çukurincir Mahallesi'de tarım arazileri ve seraları su bastı. Mahalleye ulaşımın sağlandığı bazı yollarda biriken sular nedeniyle trafik durma noktasına geldi. Muğla Su ve Kanalizasyon İdaresi Genel Müdürlüğü (MUSKİ) ile Seydikemer Belediyesi'ne bağlı ekipler, bölgede iş makineleriyle arazi ve seralarda biriken suların evlere ulaşmaması için çalışma yürütüyor. Çalışmaları yerinde incelemek için bölgeye gelen Seydikemer Kaymakamı Muammer Köken, Çukurincir Mahallesi Muhtarı Servet Yılmaz'dan bilgi aldı.Kaymakam Köken, gazetecilere yaptığı açıklamada, Çukurincir Mahallesi ve altındaki yerleşim yerlerinde su tahliyesiyle ilgili sorunlar olduğunu söyledi.Sorunun tespiti ve çözüm önerileri için bölgede inceleme yaptıklarını dile getiren Köken, yağmurların sona ermesinin ardından konuya ilgili çalışma yapacaklarını belirterek, "Aynı zamanda Kumluova ile ilgili de bir sorun var. İnşallah can ve mal kaybı olmadan bu sorunu atlatacağız" dedi.Muhtar Yılmaz ise Esen Barajı'nın taşmaması için kapaklarının açılmasının söz konusu olduğunu, böyle bir durumda mahallelerinin daha büyük su baskınına uğrayacağını söyledi.Öte yandan, Çukurincir Mahallesi'ne sınır olan Antalya'nın Kaş ilçesine bağlı Kınık beldesi Palamut Mahallesi'nde de dere yatağında bulunan birçok tarım arazisini su bastı. -Muğla'da şiddetli yağış

Kaynak: AA / Güncel

Servet Yılmaz Muammer Köken Seydikemer Muğla Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title