Haberler

Mimarlardan Ankara Yemekleri

Güncelleme:

Mülkiyeliler Birliği bugün Mimarlık Şenliği kapsamında gerçekleştirilen Ankara yemekleri atölyesi için özel menü hazırladı.

Mimarlar Odası Ankara Şubesi'nin gerçekleştirdiği Mimarlık Şenliği içerisinde bulunan atölyelerden Ankara yemekleri atölyesi Mülkiyeliler Birliği'nde gerçekleştirildi. Bu yıl "Başkentin Geleceğini Tasarlamak: KİMLİK | GELECEK | YAŞAM " olarak belirlenen Mimarlık Şenliği'nin teması kapsamında gerçekleştirilen Ankara Yemekleri Atölyesi "Yaşam" temasının alt atölyeleri arasında yer alıyor.

Mülkiyeliler Birliği'nin lokalinde gerçekleştirilen Ankara Yemekleri atölyesi'nin yemek daveti oldukça kalabalıktı. Atölye katılımcılarının seçtiği yemeklerden hazırlanan menü kentlilerle Ankara lezzetleri olarak buluştu.

Ankara mutfağından bir seçki

Yerel Ankara mutfağından oluşturulan yemek menüsü büyük ilgi gördü. Menü'de Ankara'nın geleneksel mutfağı'ndan, Beypazarı'na ait olan Silkme yemeği, Nallıhan'a ait olan Börülceli Bulgur Pilavı Ankara'ya ait lezzetlerden Erişteli Yeşil Mercimek Çorbası yer aldı. Tatlı olarak ise Nallıhan'a ait lezzetlerden Malak tatlısı servisi yapıldı.

Ankara Yemekleri Atölyesi katılımcıları, atölyenin hedefini şu şekilde özetledi: "Kültürlerin en temel öğelerinden birisi olan mutfak kültürü, yemek ve içeceklerin hazırlanmasında kullanılan araç-gereçler ve yemek yeme düzeni ile adabını içermekte olup, toplumsal- yaşamsal kültürümüzü oluşturan en temel öğelerden birisidir. Kültürümüzden kopmadan bilerek ve tadarak yerel Ankara mutfağının tatlarını kentlilere hatırlatmak ve taşımak istedik"

Kaynak: Bültenler / Güncel

Nallıhan Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title