Haberler

Michigan Üniversitesi'nden Bingöl'e Milletvekili

Güncelleme:

HDP'nin 1 milletvekili çıkarmayı başardığı Bingöl'de aday gösterdiği Hişyar Özsoy, ABD'de Michigan Üniversitesi'nde öğretim üyesi olarak çalışıyor.

Aldığı yüzde 13.12'lik oy oranıyla yüzde 10'luk seçim barajını yıkıp geçen HDP, Bingöl'de de AK Parti'yle neredeyse kafa kafaya giderek 1 milletvekili çıkarmayı başardı. İpi göğüsleyen ise Bingöl 1. sıra milletvekili adayı olan Hişyar Özsoy oldu. Özsoy'un özgeçmişi ise bir hayli ilgi çekici.

1977 yılında Bingöl'ün Yeniköy köyünde doğan ve ilkokul ile ortaokulu Bingöl'de tamamlayan Özsoy, 1993 yılında İstanbul'a göç etti. İstanbul'da Kürt siyasal hareketinin değişik kurum ve alanlarında çalıştı.

BOĞAZİÇİ MEZUNU

Hişyar Özsoy, Boğaziçi Üniversitesi Sosyoloji Bölümünü 2002 yılında derece ile bitirdikten sonra Amerika Teksas-Austin Üniversitesi'nin başarı bursu ile mastır ve doktora yapmak üzere ABD'ye gitti.

2004 yılında mastır, 2010 yılında siyaset sosyolojisi, siyaset antropolojisi ve Ortadoğu siyaset çalışmaları alanında doktora derecesini aldı. Uluslararası hakemli dergi ve yayınlarda yayınlamış makaleleri bulunuyor.

Doktora çalışmalarına devam ederken 2005-2008 yılları arasında Diyarbakır Büyükşehir Belediyesinde Dış İlişkiler Koordinatörü ve Siyasi Danışman olarak da çalıştı.

MICHIGAN ÜNİVERSİTESİ'NDE DERS VERİYOR

2010 yılında Amerika Yüksek İlimler Akademisinden kazandığı başarı bursu ile doktora sonrası çalışmalar yapan Özsoy, 2011 yılından itibaren ABD'de Michigan Üniversitesi'nde (Flint) öğretim üyesi olarak çalışıyor. Siyaset sosyolojisi, siyasi ve kültürel antropoloji, toplumsal ve siyasal dönüşüm ile Ortadoğu tarihi ve siyaseti konularında dersler veriyor.

Evli olan Hişyar Özsoy kendisi de akademisyen olan eşi ile birlikte ABD'de yaşıyor.

Kaynak: Haberler.Com / Güncel

Amerika Birleşik Devletleri Hişyar Özsoy Bingöl Politika Güncel Haberler

500

Yorumlar (35)

CHE CASTROmobilWeb@haberler.commobilWeb@haberler.com:

Helal olsun halkını ve ülkesini seven işte ancak bu kadar olur,yoktur ötesi helal olsun size. HDP HDP

61
6
yanıtYanıtla
SS:

İyi üniversitelerde okumuş, master yapmış, okumuş ama adam olamamış. Zamanında derlerdi ya okumakla adam olunmuyor diye işte örnek. PKK ci pislik.

11
54
yanıtYanıtla
EFSANE:

VATAN HAİNİ PİSLİKLER

12
46
yanıtYanıtla
ZAZA:

masallah baskanima ayrica seyh saidin torunlarindandir

39
9
yanıtYanıtla
Engin avcıMobil-IOS:

Ajdar sandım :)))

22
22
yanıtYanıtla
Aaaah ahMobil-IOS:

Allah yolunu açık etsin en hayırlı hizmetleri inşallah bu millet için ysparsın

39
4
yanıtYanıtla
özdemir:

Gaziantepli ajdarı bize puröfösör diye yutturmayın uyanıklar

17
25
yanıtYanıtla
Karslı:

Artık kimse Kürtleri dinle kandıramayacak inşallah bu ülkeyi beraber kurduk beraber büyüteceğiz inşallah hepimiz ELHAMDÜLİLLAH MÜSLÜMANIZ artık HDP vakti

31
8
yanıtYanıtla
YASASIN 1000 YILLIK TURK-KURD BiRLiGiMiZ:

Bir musluman olarak, bir Turk olarak bu basarili Bingol''lu kardesimi candan tebrik ediyorum !!

34
5
yanıtYanıtla
bulanik gafa:

fazla okumaktan gafayi yemis bu sicakta kafa kazitilirmi kabak profosor

6
30
yanıtYanıtla
Tüm 35 yorumu okumak için tıklayın Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title