Haberler

Meydanlar Berlusconi'yi İstifaya Çağırdı

Berlusconi'nin Adı Sık Sık Seks Skandallarıyla Anılmaya Başlayınca İtalyanların Öfkesi Sokağa Taştı.

İTALYA Başbakanı Silvio Berlusconi'nin adı sık sık seks skandallarıyla anılmaya başlayınca İtalyanların öfkesi sokağa taştı. Kadın hareketlerinin girişimleriyle organize edilen İtalya'nın 230 kentindeki protestolara 1 milyonun üzerinde kişi katılarak, ?Berlusconi istifa etö talebinde bulundu.

Protestocular, başta Roma, Milano, Torino, Napoli başta olmak üzere İtalya şehirlerinin önemli meydanlarında gün boyunca, ?Daha iyi ve daha temiz bir İtalya. Şimdi değil ne zaman? Berlusconi yeter artık. İstifa et evine dönö mesajlarını verdi. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu protestocular, ?Daha fazla haysiyet ve saygı", ?İtalya kadınlara uygun bir ülke değil. Sabrımız taştıö, ?Veronica (Berlusconi'nin ayrı yaşadığı eşi) şimdi özgür sıra bizdeö ve ?Berlusconi'ye elveda deme zamanıö gibi dövizler taşıdı.

?AMCAN MÜBAREK GİBİ İSTİFA ETö

Öfke, yurtdışında yaşayan İtalyanlara da sıçradı. Londra, Brüksel, Paris, Prag, Frankfurt, Atina, Barselona, Lüksemburg, Tokyo ve Cenevre gibi dünya şehirlerindeki binlerce İtalyan da meydanlara döküldü. Cenevre'deki kadınlar, ?Amcan Mübarek istifa etti, 'babacık' Silvio sen de istifa etö, ?Pornokrasi'ye sonö gibi dövizler taşıdı.

Milano'daki protestoya katılan Nobel Edebiyat ödülü sahibi tiyatro yönetmeni ve oyuncu Dario Fo büyük alkış alan meydandaki konuşmasında Berlusconi hakkında, argoda "aptal", "testis" gibi anlamlara gelen "coglioneö kelimesini kullandı.

?MISIRLILAR GİBİ YAPMALIYIZ

Meydanlara dökülen protestocuların sayısının 1 milyonun üzerine çıkması üzerine, Yeşiller Partisi'nin lideri Angelo Boneli, ?Bugün olağanüstü bir seferberlik yaşıyoruz. Bütün İtalya meydanları adeta bir Tahrir Meydanı'na dönüştüö yorumunu yaptı. Yeniden Komünist Yapılanma Partisi lideri Paolo Ferrero ise, ?İtalyanların Berlusconi'nin politikasına destek vermediği açık. Ancak bugünkü tepkiden daha fazlasını göstermeliyiz ve aynen Mısırlıların yaptığını yapmalıyızö dedi. Ana muhalefet lideri, Demokrat Parti Genel Başkanı Pierluigi Bersani de, ?Bu meydanların bize anlattığı gibi gitme zamanın geldi Berlusconi. Anayasa'da yazdığı gibi bir kamu görevlisi disiplinli ve onurlu olmalıö dedi. İtalya için Özgürlük ve Gelecek Partisi lideri Gianfranco Fini ise, ?Başbakanın siyasetle ilgili olmayan davranışları yüzünden Batı'nın hatta dünyanın maskarası oldukö açıklamasını yaptı.

CUMHURBAŞKANI BERLUSCONI'Yİ YARGILANMAYA ÇAĞIRDI

Cumhurbaşkanı Giorgio Napolitano, meydanlardaki sese destek verir nitelikte bir tavır sergiledi. Napolitano, Başbakana, ?Her vatandaş gibi sen de yargılan. Kendini adalet önünde aklaö çağrısında bulundu.

Milano Savcılığı, Berlusconi'nin reşit olmayan bir kızla (Faslı Ruby) ilişkiye girmek için para ödemek ve görevini kötüye kullanmak suçlarından derhal mahkemeye çıkarılmasını istemişti.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Bu akşam Survivor var mı? Bu akşam Survivor All Star yeni bölüm yayınlanacak mı? 5 Mayıs Cumartesi Survivor yeni bölüm! Bugün hangi maçlar var? Bugün maç var mı? 5 Mayıs Bu akşam hangi maçlar var, hangi kanalda? KURBAN BAYRAMINA KAÇ GÜN KALDI 2024: Kurban bayramı ne zaman, hangi tarihe denk geliyor? Dün gece deprem oldu mu? İzmir'de, İstanbul'da, Ankara'da deprem mi oldu? 5 Mayıs dün gece deprem mi oldu? Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title