Haberler

Mersin'de Kentsel Dönüşüm Gerginliği

Mersin'in Bazı Mahallelerinde Alt Birim Akdeniz Belediyesi Tarafından Uygulanmak İstenen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' Gerginliğe Neden Oldu.

Mersin'in bazı mahallelerinde alt birim Akdeniz Belediyesi tarafından uygulanmak istenen 'Kentsel Dönüşüm Projesi' gerginliğe neden oldu. Projeye dahil edilmek istenen mahalle sakinleri, belediye önünde eylem yaparak "Evlerimizi yıktırmayacağız" şeklinde slogan attı. Kalabalık arasından seçilerek başkan ile görüşen heyet arasında yer alan bir kişi ise Belediye Başkanı Kenan Yücesoy'u "Ya ben ölürüm ya sen" diyerek tehdit etti.

Mersin'in alt birim Akdeniz Belediyesi sınırları içinde yer alan Çay, Çilek ve Özgürlük mahallelerinde yaşayan yaklaşık 150 kişiden oluşan kalabalık, sabah saatlerinde Akdeniz Belediye binasına gelerek, mahallelerinde uygulanmak istenen 'Kentsel Dönüşüm Projesi'ni protesto etti. Projeyle ilgili olarak kendilerine aktarılan bilgiler ışığında evlerinin zorla yıkılacağını düşünen vatandaşlar, belediye başkanından uygulamanın durdurulmasını istedi. Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy ile belediye önünde kısa süreli görüşen kalabalık, Yücesoy'un açıklamalarından tatmin olmayınca eylemine devam etti. Kalabalık arasından seçilen bir heyet başkan ile görüşmek üzere belediye binasına girerken, dışarıda toplananlar "Tandırımızı yata-kata değişmeyiz" yazılı pankart açarak, "Evlerimizi yıktırmayız" şeklinde slogan attı.

Zaman zaman belediye personeliyle de tartışan kalabalık, belediye başkanını istifaya çağırdı. Belediye önünde toplanan vatandaşlardan Ahmet Balisi, tapulu evlerinin zorla yıkılmak istendiğini ileri sürerek, buna müsaade etmeyeceklerini söyledi. Bu bölgelerde yaşayan insanların büyük bölümünü Güneydoğu illerinden göçle gelenlerin oluşturduğunu dile getiren Balisi, bu insanların 80 metrekarelik dairelerde yaşayamayacağını ileri sürdü.

Bu arada, Akdeniz Belediyesi Meclis Salonu'nda, meclis üyelerinin de katıldığı toplantıda temsilci heyetle görüşen Akdeniz Belediye Başkanı Kenan Yücesoy, kimsenin evinin zorla yıkılma gibi bir durumun söz konusu olmadığını, proje çerçevesinde şimdilik bir ön araştırma yapıldığını söyledi. Yücesoy, böyle bir projelerinin olduğunu, ancak isteyenin bu projeye dahil edileceğini kaydetti. Yücesoy'un konuşması sırasında temsilci heyet arasında yer alan Şevket Günay adlı şahıs, oturduğu yerden kalkarak, belediye başkanını bulunduğu masaya yöneldi. Başkana bağırarak çıkışan Günay, "Yen ben ölürüm ya sen" diyerek tehdit etti. Gerginlik nedeniyle toplantı sona ererken, belediye önünde toplanan kalabalık, meclis üyelerinin konuşmasının ardından dağıldı.

(HK-AB-ÖZ-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

Bakmadan Geçme

Hangi renkleri karıştırırsak kırmızı olur? Kırmızı rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Hangi renkleri karıştırırsak mor olur? Mor rengi nasıl elde edilir, nasıl yapılır? Fuşya rengi nasıl elde edilir? Fuşya hangi renklerin karışımı ile yapılır? Turuncu nasıl elde edilir? Turuncu hangi renklerden oluşur, guaj boya ile nasıl yapılır? 5 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 5 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 5 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 5 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 5 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! 5 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri! Kahverengi nasıl elde edilir? Guaj ve akrilik boya ile kahverengi nasıl yapılır? 6 Mayıs Pazartesi 2024 Günlük Burç Yorumları! AŞK, EVLİLİK, SAĞLIK, KARİYER burç yorumları! 6 Mayıs burç yorumları nedir? Real Madrid şampiyon mu oldu? 2024 İspanya La Liga şampiyonu kim oldu?
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title