Haberler

Mersin'de Gözaltına Alınan Tuğamiral Demirhan, Emniyet'e Götürüldü (2)

Vali ÇAKACAK: MERSİN'DE GÖZALTI SAYISI 2Mersin Valisi Özdemir Çakacak, darbeye teşebbüsten gözaltına alınan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in, TSK içindeki bir çeteye bağlı hareket ettiğini ve kentte başka gözaltı olmadığını söyledi.

Vali ÇAKACAK: MERSİN'DE GÖZALTI SAYISI 2

Mersin Valisi Özdemir Çakacak, darbeye teşebbüsten gözaltına alınan Akdeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Nejat Atilla Demirhan ile 3'üncü sınıf Emniyet Müdürü Hasan Basri Dağdelen'in, TSK içindeki bir çeteye bağlı hareket ettiğini ve kentte başka gözaltı olmadığını söyledi. İl Emniyet Müdürlüğü'nde gazetecilerle buluşan Çakacak, Emniyet Müdürü Rahmi Baştuğ'un da eşlik ettiği toplantıda yaşanan olayları değerlendirdi.

Tuğgeneral Demirhan'ın Jandarma Komutanı, Sahil Güvenlik Komutanı ve İl Emniyet Müdür Vekiline, kendisinin sıkıyönetim komutanı olarak atandığını söylediğini kaydeden Çakacak, "Valinin, kaymakamların azledildiklerini, görevlerinden alınıp gözaltına alınmaları talimatını veriyor. Olayı duyduğumuz andan itibaren emniyet müdürleri, jandarma birimleri, Sahil Güvenlik ile koordinasyon içerisinde çalıştık. Onun verdiği talimatlar kanun dışı emirlerdir, astların bile uymaması gereken emirlerdir ki, uymadılar. Arkadaşlarımız ikna etmeye gittiler. Silah kullanılmasın istedik, iknayla teslim oldu. Darbe teşebbüsünden hem Tuğamirali, hem bu işe başka kalkışan varsa onların gözaltına alınması kararı verildi. Merkez Komutanımız, güvenlik güçlerimiz, Jandarma Komutanımız gittiler gözaltı yaptılar" diye konuştu.

TELSİZDEN TALİMAT VERDİ

Tuğamiral Demirhan'ın polis telsizinden bizzat talimat verme girişimi olup olmadığı sorusunu yanıtlayan Çakacak, "3'üncü sınıf ve yine paralel yapıya mensup bir emniyet müdürü telsiziyle birlikte yanına gidip bağlılıklarını bildiriyor. Telsizinden anons yapmaya kalkınca merkezden telsizi susturuldu. Demirhan ve Dağdelen dışında Mersin'de başka gözaltı yok. Ama Başsavcılığımız takibe devam ediyor. İfade almalar devam ediyor. Alınan ifadeler neticesinde gözaltı olabilir veya olmayabilir" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Özdemir Çakacak Hasan Basri Akdeniz Mersin Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title