Haberler

Merkel, Emisyon Skandalı Soruşturma Komisyonuna İfade Verecek

– Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Federal Parlamento bünyesinde otomobil devi Volkswagen'in karıştığı emisyon skandalını araştırmak için kurulan komisyona ifade vereceği öğrenildi.

– Almanya Başbakanı Angela Merkel'in, Federal Parlamento bünyesinde otomobil devi Volkswagen'in karıştığı emisyon skandalını araştırmak için kurulan komisyona ifade vereceği öğrenildi. "Saarbrücker Zeitung" gazetesinin komisyon üyelerine dayandırdığı habere göre, Merkel'in komisyona ifade vermesi için 8 Mart 2017 tarihinde özel oturum yapılması planlanıyor.

Komisyon üyeleri Merkel'den özellikle emisyon skandalından ne zaman haberdar olduğu, skandal patlak vermeden önce bilgisi olup olmadığı, Alman Hükümetinin ABD Çevre Koruma Dairesi EPA ile temas kurup kurmadığı, Başbakanlığın AB emisyon değeri düzenlemesindeki rolü ve Merkel'in Alman Otomobil Endüstrisi Birliği (VDA) ile kişisel ilişkileri gibi sorulara yanıt vermesini isteyecek.

Çok sayıda bakan da komisyona çağrılacak

Habere göre, emisyon skandalı nedeniyle Merkel ile birlikte çok sayıda bakanın da komisyona çağırılması söz konusu. Federal Ulaştırma Bakanı Alexander Dobrindt (CSU), Başbakanlık Bakanı Peter Altmaier (CDU), Federal Çevre Bakanı Barbara Hendricks (SPD) ve Federal Ekonomi Bakanı Sigmar Gabriel'in de komsyona bilgi vermesi bekleniyor.

"Saarbrücker Zeitung" gazetesine konuşan emisyon skandalını araştırma komisyonu başkan yardımcısı Oliver Krischer, Başbakan Angela Merkel ve başbakanlığın emisyon skandalıyla 2015 Kasım ayından önce ilgilendikleri yönünde bilgilerin yoğunlaştığını söyledi.

Alman haber kanalı n-tv.de'nin bildirdiğine göre, komisyonun şu anda görevde olan bakanların dışında Ulaştırma eski Bakanı Wolfgang Tiefensee (SPD), Peter Ramsauer (CSU) ve Aşağı Saksonya Başbakanı Stephan Weil'i de dinlemesi bekleniyor. Weil, aynı zamanda görevi gereği Volkswagen Denetim Kurulunun da üyesi. - Dortmund

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Angela Merkel Volkswagen Almanya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title