Haberler

Meclis HSYK'ya Üye Seçemez

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da, Hükümeti, "Yandaş Yargı" Yaratmaya Çalışmakla Suçladı.

Türkiye Barolar Birliği Başkanı Özdemir Özok da, hükümeti, “yandaş yargı” yaratmaya çalışmakla suçladı.

Özok, Ak Parti iktidarının tarafsızlık ve bağımsızlığına güvenmediği yargıyı bağımlı hale dönüştürmeyi tercih ettiğini öne sürdü. Özok, HSYK’ya Meclis’in üye seçmesine de karşı çıktı ve bunun yargının siyasallaşması sonucunu doğuracağını söyledi. HSYK toplantısında yaşanan Ergenekon savcılarıyla ilgili tartışmaları da anımsatan Özok, şu değerlendirmeleri yaptı:

Silivri’de görülmekte olan davanın savcılarıyla ilgili benim kişisel olarak asla katılmadığım HSYK’nın tasarruf talebine karşın, Adalet Bakanlığı’nın gösterdiği direnç ve yandaş medyanın günlerce HSYK aleyhine yazdıkları, geçtiğimiz yıl Yargıtay üyesi seçimleri sırasında Adalet Bakanlığı’nın kendine yakın üyelerin seçimi için yaptığı engellemeler yanısıra dönemin müsteşarının sırf toplantıları erteletebilmek için tartışmalı rapor aldığı iddiaları, ‘yandaş yargı’ yaratmanın somut göstergeleridir.

Savcım geliyor

Bir an düşünün. Altında Başbakanın zırhlı aracı arkasında Adalet Bakanlığının koşulsuz desteği ve yanında yandaş medyanın gücünü hisseden bir savcının bu konumu karşısında söylenecek tek şey “sakının savcım geliyor”dur.

Siyasal iktidar temsilcilerinin bu kronik sorunu, başlangıçta ’Kürt açılımı’, arkasından ‘Demokrasi açılımı’ adı altında ülke gündemine alma konusundaki, zamanlama tercihlerinin gerçek nedenini bilemiyoruz.

Yargı, hep icraatı engelleyen bir ayak bağı gibi algılanmıştır. Siyasal iktidar ülke yönetiminden ve ülkenin kaderinden sadece kendisini sorumlu kabul etmiş ve kendisi dışındaki güçleri, kurumları ve yurtseverleri yok saymıştır.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title