Haberler

Manisa Chpli Özel, Sendikal Örgütlenmenin Önündeki En Büyük Engel Başkanlık Sistemi

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, sendikal örgütlenmelerin önündeki en büyük engelin başkanlık sistemi olduğunu, yeni sistemde sendikalara baskının artacağını belirtip, 16 Nisan'daki referandumda 'hayır' oyu istedi.

Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Manisa Milletvekili ve Grup Başkanvekili Özgür Özel, sendikal örgütlenmelerin önündeki en büyük engelin başkanlık sistemi olduğunu, yeni sistemde sendikalara baskının artacağını belirtip, 16 Nisan'daki referandumda 'hayır' oyu istedi. Manisa'da, yaklaşan 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında Eğitim-İş Sendikası Manisa Temsilciliği tarafından "Emekçi Kadınlar" adı altında etkinliği düzenlendi. Giritligil Otel'deki etkinliğe sendika üyesi kadınlar, sivil toplum kuruluşlarının kadın temsilcileri ve CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, Manisa Baro Başkanı Ali Arslan katıldı. Eğitim-İş üyeleri, kadınlara karanfil vererek 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü'nü kutladı.

Etkinlikte konuşan CHP Grup Başkanvekili ve Manisa Milletvekili Özgür Özel, 16 Nisan'daki anayasa referandumuna değindi. Yeni sistemin sendikal hakları gerileteceğini öne süren Milletvekili Özel, kadınlardan refgerüandimda 'hayır' oyu kullanmalarını istedi. Milletvekili Özel, "Emek örgütlenmesi karşısındaki baskılar, parlamenter sistemlerde yüzde 13, başkanlık sistemlerinde yüzde 87. Sendikal örgütlenmenin önündeki en büyük engel, başkanlık sistemi. Mecliste o kadar değişiklik sırasında HSYK'nın içindeki 'Y' harfini kaldırıyorlar. 'Neden kaldırıyorsunuz?' diye sorduğumuzda, 'Bu sistem devletin gücünü bir yerde topluyor' diyorlar. Yani özetle Reis, kendinden başka yüksek birisini istemiyor. Kurumların adlarına kadar müdahale eden, her şeyi, 'Ben bilirim' diyen bir sistem kurgulanıyor. Bugünkü OHAL koşullarının ömür boyunca başkanda toplanacağı bir sistemden bahsediyoruz" diye konuştu.

"BAKAN EVLATLARI MECLİSE, VATAN EVLATLARI SURİYE'YE SAVAŞA"

Konuşmasında AK Partili bir seçmenle aralarındaki diyaloga da değinen Milletvekili Özel, "Seçme AK Partili yöneticiden oğlunu işe sokmasını istemiş. Ancak, 'Oğlun askerliğini yaptı mı?' cevabını almış. Üniversite mezunu gençler, askerlik yoksa işe giremiyorlar, meclise nasıl girecekler? Bakan evlatları meclise, vatan evlatları Suriye'de El Bab'ta savaşa gidecekler. En kolay savunabilecekleri madde bu. Çamura saplandılar, çıkamıyorlar. Tek kişinin vereceği kararlarla bir felaketin Türkiye'ye dayatıldığının farkındayız" dedi.

Referandumda, 'evet' çıkarsa ülkenin kaybedeceğini savunan Özel, "'Hayır' çıkarsa ertesi sabah AK Parti'yi ziyaret edip, "'Kardeşim üzülmeyin, biz kazanmadık. Siz, kaybetmediniz. Halk karar verdi. Ülke kazandı, millet kazandı' diyeceğiz" diye konuştu.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Cumhuriyet Halk Partisi Özgür Özel Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title