Haberler

Maliye Bakanı'ndan "El Nusra" Yanıtı: Mal Varlığı Tespiti Yapılamadığından Dondurulan Malvarlığı...

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, El Nusra Cephesi olarak bilinen örgütün herhangi bir malvarlığı tespiti yapılamadığından dondurulan bir malvarlığının bulunmadığını bildirdi.

Maliye Bakanı Mehmet Şimşek, El Nusra Cephesi olarak bilinen örgütün herhangi bir malvarlığı tespiti yapılamadığından dondurulan bir malvarlığının bulunmadığını bildirdi.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Sezgin Tanrıkulu, El Nusra Cephesi adlı örgütün mal varlıklarının neden dondurulmadığını sordu.

Soru önergesini yanıtlayan Maliye Bakanı, Birleşmiş Milletler Genel Kurulu tarafından listelenen şahısların Dışişleri Bakanlığı tarafından MASAK Başkanlığına bildirildiğini, bu bilgilerin Başkanlık tarafından, malvarlığının dondurulmasına yönelik Bakanlar Kurulu kararı alınmasını teminen Başbakanlığa gönderildiğini söyledi.

Maliye Bakanı, BMGK kararları kapsamında 10 Ekim 2013 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu Kararının ekinde yer alan El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar listesinin 21. Sırasında bulunan AL-QAIDA IN IRAQ adlı kuruluşun kullandığı diğer adların "Jabhat al Nusrah, Jabhet al-Nusra, Al-Nusrah Front, The Victory Front ve Al-Nusrah Front for the People of the Levant" şeklinde listelenerek malvarlıklarının dondurulması kararı alındığını belirtti.

-"MALVARLIĞI TESPİTİ YAPILAMADIĞINDAN DONDURULAN BİR MALVARLIĞI DA BULUNMAMAKTADIR"-

Sonrasında yine BMGK kararları eki listelerde yapılan 14 Mayıs 2014 tarihli değişiklik üzerine, 3 Haziran 2014 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanan Bakanlar Kurulu kararı ile "Al-Nusrah Front for the People of the Levant" isminin AL-QAIDA IN IRAQ adlı kuruluşun kullandığı diğer adlar bölümünden çıkarılarak, El Kaide ile Bağlantılı Tüzel Kişi, Kuruluş veya Organizasyonlar listesine eklendiğini kaydeden Maliye Bakanı, "Ancak söz konusu kuruluşa ait herhangi bir malvarlığı tespiti yapılamadığından dondurulan bir malvarlığı da bulunmamaktadır" dedi.

Maliye Bakanı, kamuoyunda El Nusra Cephesi olarak bilinen ancak BMGK kararları eki listeler doğrultusunda yayımlanan Bakanlar Kurulu kararları ile AL-QAIDA IN IRAQ adlı kuruluşun kullandığı diğer adlar bölümünden çıkarılarak, ayrı bir kişi olarak listelenen "Al-Nusrah Front for the People of the Levant"a ait herhangi bir malvarlığı tespiti bulunmadığını bildirdi.

-"BAKANLIĞIMIZDA BİLGİ BULUNMAMAKTADIR"-

Maliye Bakanı, "Türkiye'den El Nusra örgütüne nakdi bağışlarda bulunulduğu iddiası doğru mudur? 1 Ocak 2012-11 Haziran 2014 tarihleri arasında El Nusra Örgtüne bağış ve yardım toplamaları için izin verildiği iddiası doğru mudur?" sorularına da, "Soru önergesinin 5 ve 6. Maddeleri bakımından Bakanlığımızda bir bilgi bulunmamaktadır" yanıtını verdi.

Kaynak: ANKA / Güncel

Birleşmiş Milletler Mehmet Şimşek El Nusra Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Steam çöktü mü? 1 Mayıs Çarşamba Steam sorun mu var? 1 Mayıs'ta ne oldu? 1 Mayıs nasıl ortaya çıktı? 1 Mayıs belediye tatil mi? Belediyelerde 1 Mayıs tatil mi? 1 Mayıs maaş yatar mı, 1 Mayıs'ta maaş hesaba geçer mi? 1 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? 1 Mayıs 2024 Sayısal Loto çekiliş sonuçları açıklandı mı? Sayısal Loto sonuçları saat kaçta açıklanacak? Sayısal Loto CANLI izle! Şans Topu sonuçları açıklandı mı? Şans Topu sonuçları ne zaman açıklanır? 1 Mayıs 2024 Çarşamba Şans Topu sonuçlarına ne zaman, nereden bakılır? Son Depremler! Bugün İstanbul'da deprem mi oldu? 30 Nisan AFAD ve Kandilli deprem listesi! 30 Nisan Ankara'da, İzmir'de deprem mi oldu? 1 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 1 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! 1 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 1 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 1 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! Şampiyonlar Ligi yarı final ikinci maçları ne zaman? Rövanş maçlarının tarihleri belli oldu 1 Mayıs'ta pazarlar açık mı, kapalı mı? 1 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title