Haberler

Malatya'da Yaban Hayvanları İçin Doğaya Yem Bırakıldı

Güncelleme:

Kış aylarının yoğun geçtiği Malatya'da yaban hayvanlarının yiyecek ihtiyaçlarını karşılayamaması nedeniyle Orman ve Su İşleri Bakanlığı görevlileri doğaya yem bıraktı.

Bakanlığın yurt genelinde başlattığı yemleme çalışması çerçevesinde Malatya Orman ve Su işleri Bölge Müdürlüğü Malatya Şubesi ekiplerince Beydağı eteklerinde doğaya buğday, yonca ve et parçası bırakıldı. Şube Müdürü Abdullah Koç, yaban hayvanları yaşam alanlarına 600 kilogram besi yemi bırakıldığını söyledi. Koç, yemleme yapılan bölgenin 2007 yılında Yaban Hayatı Yerleştirme Sahası olarak tespit ettiklerini ve Kınalı keklik yerleştirdiklerini söyledi. Bölgenin ava kapatıldığını ifade eden Koç, bugün gerçekleştirilen yemleme de doğaya, 500 Kilogram Buğday, 350 Kilogram kuru yonca ve 50 kilogram et parçası bıraktıklarını belirtti.Şube Müdürü Koç açıklamasında şunları söyledi,

'Ağır kış şartlarında, olumsuz bir şekilde etkilenmelerini önlemek ve beslenmelerine katkıda bulunarak biyolojik çeşitliliğin korunması ve gelecek nesillere doğal değerlerimizin aktarılması sağlanmaktadır. Özellikle kırsal kesimde yaşayan halkımızın bulundukları ilçe, belde, köy gibi yerlerde yaban hayatı yemleme çalışmasına katılarak yaban hayvanlarının tabi yaşam alanlarında barınma yaşama ve çoğalmalarına yardımcı olmalarını bekliyoruz.ö

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Abdullah Koç Beydağı Malatya Politika Güncel Haberler

Bakmadan Geçme

Fenerbahçe Beko Monaco maçında ne oldu? Fenerbahçe EUROLİG ceza alacak mı 2024? Kızılcık Şerbeti hangi üniversitede çekiliyor? Yalı Çapkını Seyran ölüyor mu? 4 Mayıs Konya'da elektrik kesintisi yaşanacak ilçeler! (GÜNCEL) MEDAŞ Konya elektrik kesintisi ne zaman bitecek? Temel Karamollaoğlu bırakıyor mu, istifa edecek mi? 4 Mayıs Gaziantep elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Gaziantep'te elektrikler ne zaman gelecek? Gaziantep'te elektrik kesintisi! 4 Mayıs İstanbul elektrik kesintisi! ELEKTRİKLER NE ZAMAN GELECEK? İstanbul'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI 69. bölüm FRAGMAN İZLE! #127916 Yalı Çapkını 69. bölüm fragmanı yayınlandı mı? 4 Mayıs 2024 Antalya elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Antalya'da elektrikler ne zaman gelecek? 4 Mayıs Manisa elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Manisa'da elektrik ne zaman gelecek? Manisa'da elektrik kesintisi! 4 Mayıs 2024 Resmi Gazete ATAMA KARARLARI! Bugünün kararları neler? 4 Mayıs Resmi Gazete yayımlandı! 32266 sayılı Resmi Gazete atamalar listesi! 4 Mayıs İzmir GEDİZ elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! İzmir'de elektrik ne zaman gelecek? İzmir'de elektrik kesintisi! 4 Mayıs Ankara elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER! Ankara'da elektrikler ne zaman gelecek? Ankara'da elektrik kesintisi! YALI ÇAPKINI SEYRAN HAMİLE KALACAK MI? Yalı Çapkını Seyran ölecek mi? 4 Mayıs Adana elektrik kesintisi! GÜNCEL KESİNTİLER Adana'da elektrikler ne zaman gelecek? Adana'da planlı elektrik kesintileri!
500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title