Haberler

Makedon Polisinin İki Arnavut Gencini Öldürmesi Arnavutları Ayağa Kaldırdı

İki gün önce Makedonya'nın Gostivar şehrinde Makedon polisinin 2 Arnavut gencini öldürmesi Arnavutları ayağa kaldırdı.

İki gün önce Makedonya'nın Gostivar şehrinde Makedon polisinin 2 Arnavut gencini öldürmesi Arnavutları ayağa kaldırdı. Bugün Makedonya'nın bir çok yerinde protestolar düzenlendi. Olayın gerçekleştiği Gostivar'da ise binlerce kişi yürüdü.

Arnavut bayrakları ve çeşitli pankartlarla cinayetin gerçekleştiği yerde toplanıldı. Öldürülen 26 yaşındaki Besnik Şehapi ve 29 yaşındaki İmran Mehmedi'nin aile fertleri ön sırada ellerinde fotoğraflarıyla Gostivar Belediyesi önünden geçerek şehir merkezine yürüdü. Yürüyüş sırasında polis şiddetine karşı sloganlar atıldı.

'Dün Besnik ve İmran, yarın sen', ' Polis şiddetine stop?, ' Biz polisini hedef tahtası değiliz' yazılı pankartlarla yürüyen Arnavut halkı Makedon polisinin davranışını kınadı. Gostivar? da yaşayan Türk halkı da Arnavutlarla birlikte yürüdü, cinayeti kınadı.

Protesto esnasında ellerinde öldürülenlerin fotoğraflarını taşıyan yakınları duygulu anlar yaşadı. Şehir merkezinde binlerce kişi ilk önce öldürülen Besnik ve İmran için saygı duruşunda bulundu.

Cinayetten sonra İçişleri Bakanlığı sözcüsü İvo Kotevski'nin, polisin kendisini savunmak için silahını çekerek 2 kişiyi öldürdüğü ifadesi, gerçeği yansıtmadığı gerekçesiyle kınandı.

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Makedonya Gostivar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title