Haberler

Mahmutlar Belediyesi'ne Operasyon; CHP'li Başkan Gözaltında (3)

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ile Osman Kaptan, gözaltına alınan Mahmutlar Belde Belediye Başkanı Ali Çelik'i ziyaret etmek için Mahmutlar Cezaevi Jandarma Karakolu'na gitti.

Mahmutlar BELEDİYESİ'NE OPERASYON; CHP'Lİ BAŞKAN GÖZALTINDA (3)

BELEDİYE BAŞKANIYLA GÖRÜŞEMEYİNCE KARTVİZİT GÖNDERDİLER

CHP Antalya İl Başkanı Devrim Kök ve Antalya milletvekilleri Yıldıray Sapan ile Osman Kaptan, gözaltına alınan Mahmutlar Belde Belediye Başkanı Ali Çelik'i ziyaret etmek için Mahmutlar Cezaevi Jandarma Karakolu'na gitti. CHP heyeti, Başkan Çelik'le görüştürülmedi. Bunun üzerine CHP'li vekiller, Başkan Çelik'e avukatı Ertuğrul Yeşildal aracılığıyla kartvizitlerini gönderdi. Karakoldan ayrılan CHP heyeti, Mahmutlar Belde Teşkilatı'nda basın açıklaması yaptı.

HUKUK SİYASALLAŞTI

Başkan Ali Çelik'in henüz ifadesinin alınmadığını ve bu nedenle görüşmelerine izin verilmediğini kaydeden Osman Kaptan, "Kartvizitimizi göndererek geçmiş olsun dileğinde bulunduk. Son zamanlarda hukuk siyasallaştı. Biz bunu Habur, Deniz Feneri, Silivri ve Ergenekon'da gördük. Bir de belediye başkanlarının bu şekilde gözaltına alınmalarıyla görüyoruz. Hukuk, siyasi baskı aracı olarak kullanılıyor" dedi.

DENİZ BAYKAL'IN SELAMINI GETİRDİK

Halkın siyasi temcilcileri olarak Ankara'dan Deniz Baykal'ın geçmiş olsun dileklerini getirdiklerini vurgulayan Kaptan, "Alanya'da sadece CHP'li belediye başkanları mı var? Diğer belediye başkanlarıyla ilgili şimdiye kadar kaç müfettiş geldi, kaç soruşturma açıldı? AKP'li mevcut belediye başkanlarına koruma, kollama var. CHP'li belediye başkanları üzerindeki baskı gözler önündedir." diye konuştu.

APO BİLE ZİYARET EDİLİYOR

Belediye Başkanı Ali Çelik'in cezaevi karakolunda tutulmasının çok manidar olduğunu savunan Yıldıray Sapan ise şunları kaydetti: "Bu bir gözdağıdır. Yargı siyasallaşmıştır, siyaset de yargılaşmıştır. Bu, seçim yenilgisinin dışavurumudur. Bir önceki belediyeyi kaybeden AKP'nin bir kurgusudur. Türkiye'de, devleti teslim alan Apo bile ziyaret edilirken, gözaltındaki bir belediye başkanını ziyaret edemiyoruz."

'CHP'Lİ BELEDİYELER İNCE ELENİP SIK DOKUNUYOR'

CHP İl Başkanı Devrim Kök ise karakol çıkışında yaptığı açıklamada, süreci takip ettiklerini söyledi. Türkiye'de demokratik bir ülkede olmaması gerektiği kadar gözaltı olduğunu vurgulayan Başkan Kök, "Başta Antalya Büyükşehir Belediyesi olmak üzere CHP'li belediyelere karşı 'ince eleyip sık dokuma' var. Bundan gocunmuyoruz. Verilemeyecek hiçbir hesabımız yok. Ama aynı hassasiyetin AKP'li belediyeler için de gösterilmesini bekliyoruz" dedi. - Antalya / Alanya

Kaynak: Demirören Haber Ajansı / Güncel

Yıldıray Sapan Deniz Baykal DEVRİM KÖK Mahmutlar Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title