Haberler

Lüleburgaz'da Esrarengiz Balık Ölümleri

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde derede yaşayan balıklar esrarengiz bir şekilde öldü.

Kırklareli'nin Lüleburgaz ilçesine bağlı Evrensekiz beldesinde derede yaşayan balıklar esrarengiz bir şekilde öldü.

Balıkların bir anda ölümü ve suyun aniden kararması vatandaşı endişelendiriyor.

Balık tutulan, hayvanların susuzluğunu gideren dereyi balık ölüleriyle simsiyah renkte gören vatandaşlar, 'Yetkililerden yardım bekliyoruz" dediler.

Evrensekiz-Ahmetbey yolu üzerinde Akçaköy köyü yolu kavşağının karşısında ikamet eden Necmiye-Rasim Hamzalı sabah uyandıklarında derede yüzlerce balığı ölü şekilde bulduklarını söylediler. Rasim Hamzalı, ilk kez böyle bir durumla karşılaştıklarını belirterek, "Bu durumdan çok tedirginiz. Yetkililer bir an önce konu ile ilgili araştırma başlatmalı" dedi.

Rasim Hamzalı'nın eşi Necmiye Hamzalı da, balık ölümlerinin yaşandığı dereden, balık tutup yediklerini belirterek, "Biz buradan balık tutup yiyorduk. Piknik yapıyorduk. Su bu kadar pis olmuyordu. Şimdi su simsiyah. Biz bu durumdan dolayı şikayetçi olacağız. Ben bu su ile bahçemi meyvelerimi sebzelerimi suluyordum. Ancak bundan sonra kesinlikle sulayamam. Yetkililerden yardım bekliyoruz" dedi. - KIRKLARELİ

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title