Haberler

Le Figaro'dan Fransa İçişleri Bakanı Valls'a Suçlama

Le Figaro gazetesi, bir muhabirinin gizli haber kaynağının tespiti için Valls tarafından soruşturma başlatıldığını iddia etti.

Fransa'nın önemli gazetelerinden Le Figaro'nun yönetimi, İçişleri Bakanı Manuel Valls'in, bir muhabirlerinin gizli haber kaynağının tespit edilmesi için soruşturma başlattığını iddia etti.

Merkez sağ eğilimli Le Figaro yönetimi, "gazetecilerin haber kaynaklarının gizliliği ilkesinin korunmasının demokrasilerin vazgeçilmez bir unsuru olduğunu" belirterek, bu uygulamadan dolayı Valls'i kınadıklarını bildirdi.

İçişleri Bakanı Valls, asayiş ve güvenlik konularında kendisine sert eleştiriler içeren makaleleri kaleme alan muhabirin haber kaynağının deşifre edilmesi için bakanlığın imkanlarından faydalanmakla suçlanıyor.

Valls, bakanlığı sırasında suç oranının düştüğünü, asayiş ve güvenlik açısından daha iyi bir ortam yaratıldığını iddia ederken, sağcı partiler ve gazeteler bunun tersini savunuyor. - Arkansas

Kaynak: AA / Güncel

Manuel Valls Fransa Politika Güncel Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title