Haberler

Kütahya Şeker Fabrikası'na 1 Milyon Dolarlık Baca Filtresi

Kütahya Şeker Fabrikası A.ş. Yöneticilerinin, Hava Kirliliğini Önlemek Amacıyla Fabrika Bacasına 1 Milyon Dolarlık Filtre Taktırıldığı Öğrenildi.

Kütahya Şeker Fabrikası A.Ş. yöneticilerinin, hava kirliliğini önlemek amacıyla fabrika bacasına 1 milyon dolarlık filtre taktırıldığı öğrenildi.

Kütahya Şeker Fabrikası Genel Müdürleri Basri Haser ve İrfan Durmuş, bacalardan çıkan dumanın İl Müdürlüğü normlarının çok altında olmasına rağmen hava kirliliğine yol açmamak için Almanya'dan ithal edilen ve 1 milyon dolara mal olan 'Jet filtre'nin hizmete girdiğini belirtti. 7 bin çiftçinin ürettiği pancarı alarak, randıman ve şeker kalitesi bakımından Türkiye'nin en kaliteli şekerini ürettiklerini ifade eden Basri Haser, "Fabrikamız ortalama olarak günde 25 ton küp şeker, yılda 38 bin ton kristal

şeker, 9 bin ton melas, 85 bin ton yaş küspe üretmekte ve yaklaşık 30 bin kişiye iş imkanı sağlayarak bölge ekonomisine ciddi bir katkı sağlamaktadır" dedi.

(EFE-OMR-MEF-Y)

Kaynak: İhlas Haber Ajansı / Güncel

Haberler

500
Yazılan yorumlar hiçbir şekilde Haberler.com’un görüş ve düşüncelerini yansıtmamaktadır. Yorumlar, yazan kişiyi bağlayıcı niteliktedir.
title